Udland

Palæstinensere melder om tre dræbte i flygtningelejr i Nablus

Ifølge det palæstinensiske selvstyres sundhedsministerium har Israels soldater dræbt tre i en flygtningelejr.

Israelske soldater stormede natten til mandag den palæstinensiske flygtningelejr Balata på Vestbredden og dræbte tre palæstinensere.

Det hævder det palæstinensiske selvstyres sundhedsministerium i en pressemeddelelse.

Israels militær har umiddelbart ikke bekræftet dødsfaldene.

Ifølge det statslige palæstinensiske nyhedsbureau gik israelske soldater ind i Balata-lejren, som ligger i byen Nablus, med støtte fra bulldozere.

Her skulle de ifølge nyhedsbureauet have blokeret for, at ambulancer kunne komme ind til trængende.

Vestbredden har været besat af Israel siden seksdageskrigen i juni 1967. Området ligger mellem Israel og Jordan på den vestlige side af Jordanfloden og Det Døde Hav – deraf navnet.

USA kritiserede natten til mandag den israelske minister for national sikkerhed, den højrenationalistiske Itamar Ben-Gvir, for sit “provokerende” besøg på Tempelbjerget i Jerusalem søndag.

– Dette hellige sted bør ikke blive brugt til politiske formål, og vi opfordrer alle parter til at respektere dets hellighed, skrev USA’s udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

– Bredere set understreger vi den langvarige amerikanske støtte til den historiske status quo for Jerusalems hellige steder og Jordans særlige rolle som varetager for hellige muslimske steder i Jerusalem.

Det amerikanske udenrigsministerium kritiserer desuden Israels regerings beslutning om at give israelske bosættere mulighed for at slå sig permanent ned i bosættelsen Homesh på Vestbredden.

– Fremmelsen af israelske bosættelser på Vestbredden er en hindring for opnåelsen af en tostatsløsning, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeriet noterer sig, at bosættelserne i Homesh “efter israelsk lov er ulovligt bygget på privatejet palæstinensisk land”.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker