Udland

OVERBLIK: Sådan forløb natten i Ukraine-konflikten

Rusland bomber løs i Sjevjerodonetsk, mens hverdagen er på vej tilbage i massakrebyen Butja.

Rusland øger presset på Donbas-området med flere og flere angreb mod Sjevjerodonetsk, som ligger i det vestlige Luhansk.

Få overblikket over nattens hændelser her:

* Rusland sønderbomber Sjevjerodonetsk og rykker frem i Donbas.

Ifølge Luhansks guvernør, Serhij Hajdaj, er byen for tiden mål for utallige angreb med alt lige fra raketter og mortérgranater til hyppige luft- og artilleriangreb.

Det siger han ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

– Situationen er enormt vanskelig, og den bliver desværre kun værre. Den forværres for hver eneste dag, der går, ja faktisk for hver eneste time, siger han.

– De er simpelthen ved at udviske Sjevjerodonetsk fra Jordens overflade.

* Medie: 63-årig russisk generalmajor er skudt ned over Ukraine.

Den russiske generalmajor Kanamat Botashev blev søndag dræbt, da hans fly blev skudt ned i det østlige Ukraine.

Det oplyser tre af hans tidligere underordnede til BBC’s russiske nyhedstjeneste ifølge det uafhængige medie The Moscow Times.

Angiveligt er Botashev den højest rangerende officer fra det russiske luftvåben, der er dræbt i krigen. Hans død er ikke officielt bekræftet.

* Russisk forsvarsminister forudser lang krig.

I Moskva har den russiske forsvarsminister slået fast, at Rusland forbereder sig på en lang krig i Ukraine – eller en “særlig militæroperation”, som krigen omtales i Rusland.

– Vi kommer til at fortsætte den særlige militæroperation, indtil alle vores mål er nået, sagde han ifølge AFP.

* Hverdagen vender tilbage i massakreby.

Markedspladsen i den ukrainske by Butja, hvor der blev fundet massakrerede civile og soldater, er blevet genåbnet, og byen er lige så stille ved at vende tilbage til hverdagen.

– Det bliver bedre dag for dag. Butikkerne åbner lige så stille igen. Familier med småbørn og hunde kommer lige så stille tilbage, siger en 21-årig kvinde, som driver en slagteribod på markedet til AFP.

/ritzau/

Back to top button