Politik

OVERBLIK: Det siger partierne til en bred regering

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Socialdemokratiet går til valg på en regering hen over midten.

Når der er folketingsvalg 1. november, går Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen (S) til valg på en bred regering hen over midten.

Nogle af Folketingets partier er glade for den melding, mens andre klart afviser at gå med i en bred regering sammen med statsministeren.

Få et overblik over, hvad partierne mener her:

* Konservative:

– Vi kan godt lave aftaler sammen, men jeg kan ikke se os gå i regering sammen, siger formand Søren Pape Poulsen (K) på et pressemøde onsdag.

* Venstre:

– Jeg går til valg på at blive Danmarks næste statsminister i en ny borgerlig – liberal regering, siger formand Jakob Ellemann-Jensen (V) på Venstres pressemøde efter valgudskrivelsen.

* SF:

– Vi ønsker en fortsættelse af det flertal i centrum-venstre, vi har haft de seneste tre år og tre måneder. Det er et godt flertal for vores børn, for klimaet og naturen, siger SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, til Ritzau-

* Enhedslisten:

– Mette Frederiksen vil i regering med højrefløjen. Det er i mine øjne en stor fejl, skriver politisk ordfører i Enhedslisten, Mai Villadsen, på Twitter.

* De Radikale:

– Så skal vi til valg. Vi ønsker os en bred sammenholdsregering. Glad for at Mette F ønsker det samme, skriver partiets politisk leder, Sofie Carsten Nielsen, på Twitter.

* Moderaterne:

– Hun lød jo fuldstændig som et ekko af det, jeg selv sagde i sidste valgkamp. Dengang blev det hældt ned af brættet, men nu er hun så nået til samme konklusion, som jeg nåede for tre år siden. Så bedre sent end aldrig, siger Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen.

* Liberal Alliance:

– Det er i sig selv en bedrift, at vi kan stille med to kandidater, der er bedre end rød bloks kandidat. Så må vi jo se, hvad valgresultatet er. Det kan være, at valgets tale giver sig selv, siger politisk leder Alex Vanopslagh til Ritzau.

* Danmarksdemokraterne:

– Nej, nej, nej. Jeg ser slet ikke for mig, at vi skal have regeringer hen over midten. Masser af samarbejde, men slet ikke hen over midten, siger Inger Støjberg, som er formand for Danmarksdemokraterne.

* Nye Borgerlige:

– Hvis der er et borgerligt flertal, skal vi have en borgerlig regering, der kan føre reel borgerlig politik til gavn for danskerne. Lige nu er det vigtigste, at vi kommer af med Mette Frederiksen, siger Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker