Udland

Outsider tager sejren i nøglestat i Nigerias præsidentvalg

Labour-partiets Peter Obi overrasker under valget i Nigeria, hvor stemmeoptællingen indikerer tæt løb.

Hvis det står til vælgerne i staten Lagos, skal Nigerias næste præsident være Peter Obi fra det nuværende oppositionsparti Labour.

Stemmeoptællingen efter præsidentvalget i Afrikas folkerigeste land er mandag aften fortsat i gang. Dog er stemmerne gjort op i blandt andet staten Lagos, der omfatter Nigerias største by af samme navn.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Peter Obi, der anses for at være en outsider i det nigerianske valg, har ifølge AFP hevet en snæver sejr hjem i Lagos.

Han kæmper om præsidentposten mod Bola Tinubi fra partiet All Progressives Congress (APC), der indtil valget har haft magten i landet, og Atiku Abubaka fra People’s Democratic Party (PDP).

PDP er det primære oppositionsparti i Nigeria.

Hidtil har staten Lagos været Bola Tinubus og APC’s højborg. Tinubu har da også tidligere haft en højtstående placering i staten, da han var guvernør i Lagos fra 1999 til 2007.

Lagos, der peger på Peter Opi som vinder af valget, har syv millioner registrerede vælgere og er en nøglestat i Nigeria. Der er dog langt fra de syv millioner til det antal stemmer, som Obi faktisk har fået.

Ifølge den nigerianske valgkommission har Obi fået 582.000 stemmer, mens 572.000 vælgere har stemt på Tinubu i staten.

Peter Obi er 61 år og tidligere guvernør i staten Anambra. Han har især tiltrukket yngre vælgere med et budskab om, at han kan tilbyde noget nyt og andet end hans to primære modkandidater, der begge er i 70’erne.

Næsten 90 millioner nigerianere kunne stemme ved valget, der blev afholdt lørdag. Indtil videre tyder det på, at der bliver tæt løb mellem kandidaterne.

Selve valget forløb i store træk fredeligt. Men søndag stormede 15 mænd et center i Lagos, hvor der blev optalt stemmer.

Generelt skrider stemmeoptællingen langsomt frem i det vestafrikanske land, hvilket ifølge AFP har skabt uro flere steder i landet.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker