Udland

Oprørere i Indonesien holder newzealandsk pilot som gidsel

En pilot fra New Zealand er blevet kidnappet af oprørere, der forlanger uafhængighed i indonesisk region.

Oprørere i Indonesien har siden sidste uge holdt en newzealandsk pilot som gidsel for at lægge pres på det indonesiske militær.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Oprørerne kommer fra gruppen Vest-Papuas Nationale Befrielseshær og kæmper for uafhængighed i Indonesiens uroplagede Papua-region.

Reuters skriver onsdag, at en talsmand for gruppen har offentliggjort billeder og video af piloten. Her siger piloten, der hedder Philip Mehrtens, at han ikke bliver løsladt, før Indonesiens militær forlader Papua-regionen.

– Papuas militær har kidnappet mig for at kæmpe for Papuas uafhængighed.

– De beder det indonesiske militær om at tage hjem til Indonesien. Hvis ikke det sker, forbliver jeg fanget resten af mit liv, siger Mehrtens.

I videoen er han iført en cowboyjakke og omringet af mere end ti oprørere. Nogle af dem er væbnet med geværer og buer, skriver Reuters.

I en udtalelse, som oprørsgruppen har offentliggjort sammen med billederne, lyder det, at den newzealandske pilot har det godt.

Indonesiens sikkerhedsminister, Mahfud MD, lovede sent tirsdag at sikre, at Mehrtens bliver løsladt. Ministeren siger, at det skal ske via en diplomatisk tilgang, og at pilotens sikkerhed har højeste prioritet.

Han udelukker dog heller ikke “andre metoder”, siger han uden at uddybe.

Der har ulmet oprør om uafhængighed i Indonesiens østligste region, siden Papua blev en del af Indonesien efter en afstemning i 1969.

Konflikten er eskaleret drastisk siden 2018, skriver Reuters. Siden da har området været ramt af hyppigere og mere dødelige angreb.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker