Erhverv

Onsdagens obligationer: Uændret rente frem mod rentemelding

Det danske obligationsmarked endte onsdag efter flere sving i dagens løb uændret op til meldingen fra den amerikanske centralbank om renten onsdag aften.

Banken ventes at hæve med 50 basispoint.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte onsdag i 1,30 pct. Det var uændret fra niveauet ved dansk børslukketid tirsdag. Renten svingede flere gange i onsdagens løb og var lavest i 1,275 pct. og højest i 1,32 pct.

Der ventes onsdag aften et renteløft fra Federal Reserve på 50 basispoint til 0,75-1,00 pct. ifølge 94 estimater indsamlet af Bloomberg News. Seks estimater går på en forøgelse på “kun” 25 basispoint.

Et løft af renten på 50 basispoint vil være det største løft i 22 år. Renteforhøjelserne sker for at tøjle den høje inflation i USA.

I juni og juli er der ventet renteløft i samme størrelsesorden. Her ser nogle markedsdeltagere dog mulighed for et løft på 0,75 pct.point.

NØGLETALSSTORM

Onsdagens mindre nøgletalsstorm startede med import- og eksporttal fra Tyskland, der viste et større end ventet fald i det tyske salg til udlandet på minus 3,3 pct. mod ventet minus 2,1 pct.

De blev efterfulgt af endelige PMI-tal fra Tyskland og eurozonen.

Kl. 11.00 landede detailsalgstal for marts for eurozonen. Detailsalget gik tilbage med 0,4 pct. i marts i forhold til måneden før. Udviklingen var således marginalt skuffende, da der var forudset en tilbagegang på 0,3 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg News. I marts sidste år gik detailsalget i eurozonen frem med 0,8 pct.

Først på eftermiddagen bød USA ind med beskæftigelsesrapporten fra ADP, hvor en stigning på 383.000 ifølge Bloomberg News var ventet. Den skuffede med kun 247.000.

De amerikanske endelige PMI-tal var bedre end de foreløbige og forventningerne ifølge Bloomberg News. ISM-indekset for servicesektoren, der i april ventes at være gået frem til 58,5 fra 58,3 skuffede ligeledes og faldt til 57,1.

.\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button