Erhverv

Onsdagens obligationer: Renten på daglangt tilbagetog

Renten på den danske tiårige toneangivende statsobligation indledte handelsdagen med fald – og siden blev den bare endnu lavere.

Ved danske børslukketid lå renten på 1,98 pct., og det var 8 basispoint lavere end åbningsniveauet og 14 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag.

Lidt større rentefald sås på de store europæiske obligationsmarkeder i Paris og Frankfurt, og i London faldt renten 19 basispoint.

Dermed spejlede de europæiske renter onsdagens nedtur på aktiemarkedet, der var presset af fornyet frygt for recession som resultat af de tiltag, centralbankerne i USA og i eurozonen tvinges til for at opfylde deres forpligtelse til at kontrollere inflationen.

Derimod var der ingen væsentlige nøgletal til at inspirere markedet ud over et lidt skuffende tal for forbrugertilliden i eurozonen i juni.

Onsdag eftermiddag trådte den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, frem for Senatet med sin halvårlige redegørelse for bankens pengepolitik.

Her søgte han at mildne frygten for recession, mens han samtidig erkendte muligheden for recession og advarede om, at flere overraskelser over inflationen kan dukke op. Han betonede dertil, at den amerikanske økonomi om nødvendigt vil kunne leve med væsentligt strammere pengepolitik.

.\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button