Erhverv

Onsdagens obligationer: Renten faldt efter to dage med stigninger

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldt onsdag efter markante stigninger på henholdsvis 9 og 6 basispoint på ugens første to dage.

Onsdag faldt renten på det tiårige papir 6 basispoint til 1,53 pct. i forhold til tirsdag.

Handlerne fik fra morgenstunden tal for den danske forbrugertillid, der viste et humør i kulkælderen, da tilliden i juli er opgjort til minus 25,6. Det er det lavest registrerede nogensinde, skriver Danmarks Statistik.

Modsat indikerede de tyske producentpriser en lille opbremsning i inflationen, da de steg mindre end ventet i juni. Producentpriserne steg i juni med 32,7 pct. sammenlignet med måneden året før mod en ventet stigning på 33,7 pct.

Fokus er dog fortsat rettet mod ugens helt store højdepunkt torsdag, når medlemmerne i Den Europæiske Centralbank (ECB) samles til julis rentemøde. Her er det ventet, at renten sættes op med 25 basispoint, viser estimater fra Bloomberg News.

Der spekuleres dog i, om centralbanken kan finde på at gå mere aggressivt til værks, og tirsdag kunne Bloomberg News på baggrund af anonyme kilder fortælle, at der bliver set nærmere på muligheden for at løfte renten et halvt pct.point på rentemødet, hvilket er det dobbelte af tidligere indikeret.

.\˙ MarketWire

Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button