Erhverv

Onsdagens obligationer: Rentefald efter amerikanske nøgletal

Det danske obligationsmarked startede onsdagen med rentestigninger, men i løbet af eftermiddagen var en stribe amerikanske nøgletal med til at vende udviklingen.

Facit for dagen blev et fald i renten på den tiårige danske statsobligation på 6 basispoint til 2,19 pct. Tidligt på formiddagen toppede papiret dagen med en rente på 2,29 pct., mens den lå i 2,25 pct. før eftermiddagens amerikanske nøgletal.

Dagens opgørelse af nytilmeldte ledige i USA viste et overraskende højt niveau på 240.000 mod 223.000 ugen før, og siden viste også det amerikanske PMI-indeks over indkøbschefernes forventninger en svagere udvikling end ventet.

Begge dele taler isoleret set for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan begynde at sænke tempoet for sine pengepolitiske stramninger, hvilket også er forventningen i forbindelse med næste rentemøde i december.

Markedsdeltagerne så onsdag også frem mod aftenens referat fra det seneste rentemøde i Federal Reserve, men ifølge strateg Niels Christensen fra Nordea vil det næppe byde på overraskelser.

– Jeg tror ikke, at det kommer til at rokke ved forventningerne til det næste møde i Federal Reserve her i december måned, hvor der er fuldt indpriset en renteforhøjelse med 50 basispoint, siger han.

.\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker