Erhverv

Onsdagens aktier: Pandora i top på en af de få plusdage

Pandora besatte sammen med blandt andet Netcompany og Ørsted toppen af C25-indekset, der onsdag nød en dag i grønt i en ellers svær tid.

Indekset lukkede i 1609,22 eller 0,8 pct. højere end slutniveauet tirsdag.

Men den grønne udvikling vokser ikke nødvendigvis ind i himlen.

– Vi har de her grønne dage ind i mellem i den nedtur, vi oplever for tiden – det er ikke unormalt at se. Men det er inflation og recession, der stadigvæk spøger, fastholder senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank.

Lidt mere konkret havde markedet onsdag indstillet opmærksomheden mod referatet onsdag aften fra seneste møde i den amerikanske centralbank.

– På det møde tog banken den kontroversielle beslutning om en renteforhøjelse på 75 basispoint. Der er man spændt på, om der kommer signaler om, at de vil gøre det igen, siger Martin Munk.

PANDORA TAGER EN PAUSE I PLUS

Pandora steg 5,3 pct. til 457,90 kr. uden selskabsspecifikke nyheder, men i en periode med overvejende nedtur for smykkeselskabet, som er følsomt over for forbrugernes reaktion på inflation og måske recession, påpeger Martin Munk. Over den sidste måned er aktien faldet 100 kr. i værdi.

Underliggende kan aktien være positivt påvirket af et aktuel fald i prisen på metal, herunder sølv, som er den væsentligste råvare i Pandoras produktion.

Med i indekstoppen var også Netcompany med et plus på 2,8 pct. til 386 kr. – også uden selskabsspecifikke nyheder. Men i Europa var it-aktierne onsdag de mest stigende med et plus på 3,9 pct. på sektorbasis ved dansk lukketid.

Chr. Hansen kommer med regnskab for sit tredje kvartal onsdag morgen, og stigningen i aktien på 0,9 pct. til 539,60 kr. onsdag er ifølge Martin Munk et udtryk for, at investorerne positionerer sig op til offentliggørelsen.

FIN DAG FOR DE GRØNNE

Vestas og Ørsted steg henholdsvis 1,8 pct. til 159,84 kr. og 2,1 pct. til 799,40 kr., delvist forårsaget at en positiv renteudvikling. Men den positive stemning ramte ikke den tredje aktie i det grønne trekløver, Rockwool. Isoleringssselskabet har fået reduceret kursmålet hos storbanken Barclays, der sætter målet til 1750 kr. mod hidtil 2000 kr. Anbefalingen er fortsat “ligevægt”.

Tirsdag skar HSBC omkring 30 pct. af målet som blev sat til 2300 kr. Aktien faldt 0,5 pct. til 1582 kr.

I bunden af C25 faldt Bavarian 1,7 pct. til 237,40 kr.

B&O STIGER EFTER REGNSKAB

Bang & Olufsen steg 3,3 pct. til 14,17 kr., efter at den danske elektronikkoncern onsdag morgen i betragtning af udfordringerne har leveret et fornuftigt regnskab.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen efter regnskabet for 2021/22.

Efter nedjusteringen fra selskabet i maj var fokus særligt rettet mod prognosen for det nye regnskabsår for 2022/23. Her venter B&O en omsætningsvækst på mellem minus 4 pct. og plus 5 pct., mens prognosen for driftsmarginen, EBIT, før særlige poster er på mellem minus 2 til plus 3 pct.

– Forventningerne til 2022/23 er dog behæftet med usædvanlig høj usikkerhed relateret til forbrugertillid på grund af høj inflation, stigende renter og krigen i Ukraine, som har øget risikoen for recession. Derudover er der øget geopolitisk usikkerhed og risiko relateret til nuværende og potentielle nye regionale COVID-19 nedlukninger særligt i Kina, skriver B&O i regnskabet.

SAS FORTSATTE NEDTUREN

SAS fortsatte onsdag nedturen med et fald på 7,0 pct. til 0,3533 kr. efter tirsdagens fald på 9,8 pct.

Det pressede luftfartsselskab søgte mandag om konkursbeskyttelse ved en domstol i USA med det håb, at det vil give mulighed for at gennemføre en rekonstruktion og redning af luftfartsselskabet.

Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank betegner i dagens udgave af Børsen aktien som “værdiløs”.

Strejken hos de nordiske piloter koster dyrt hver eneste dag, og en lønnedgang er absolut nødvendig, hvis selskabet skal overleve, siger SAS’ driftsdirektør, Simon Pauck Hansen, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at SAS er klar til at genoptage forhandlingerne, lige så snart piloterne også er indstillet på det.

.\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button