Erhverv

Onsdagens aktier: Defensive Genmab i toppen i nervøst marked

Genmab sluttede som repræsentant for de mere defensive aktier i toppen et C25-indekset, der igen onsdag blev grebet af nervøsitet og aversion mod risko og slog over i mol efter tre dag med mere muntre undertoner.

Det samlede eliteindeks faldt til 1565,41 eller med 1,1 pct. i forhold til lukkeniveauet tirsdag eftermiddag.

– Men hovedtemaet er fortsat det samme: Frygt for inflation og recession. Det er bare stemningen, der er skiftet, og det gør den hurtigt for tiden, og det er svært at forudse, hvad morgendagen bringer, bemærker afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank.

– Måske er der lidt mere nervøsitet på grund af spændingerne mellem Rusland i Litauen, supplerer han.

Selskabsspecifikt havde handelsdagen ikke meget at byde på for eliteaktierne.

– Men man kan se, at der er mere interesse for de defensive aktier, og fald i renten og olieprisen kendetegner også et marked præget af frygt for recession, siger Ole Kjær Jensen.

BAVARIAN I TOP OG FLS I BUND

Genmab lukkede med et plus på 2,2 pct. til 2151 kr. i selskab med Bavarian, der steg 2,1 pct. til 237,60 kr.

Medvirkende til stigningen i Bavarian kunne onsdag middag være et notat fra Sydbank, hvor banken fremhæver, at der er mulighed for flere ordrer til Bavarian Nordic, efter at de britiske sundhedsmyndigheder tirsdag anbefalede en bredere brug af selskabets koppevaccine Imvanex til brug mod abekopper.

– Der er også kommet øget fokus på corona, og det er jo ikke så godt for os, men for Bavarian, bemærker Ole Kjær Jensen.

Defensive og meget indekstunge Novo befandt sig ved lukketid tæt på C25-toppen med et marginalt plus på 0,03 pct. til 761,50 kr. – men uden selskabsspecifikt nyt.

Også Vestas fik en relativ nådig medfart med et minus på 0,2 pct. til 174,60 kr.

I bunden af indekset landede FLSmidth med et fald på 5,3 pct. til 184,70 kr.

Netop aktier i – eller relateret til – råvarer havde det svært i det nervøse marked, noterer Ole Kjær Jensen.

Altid volatile Ambu faldt 0,6 pct. til 74,40 kr. på dagen, hvor svenske SEB sænkede sit kursmål for aktien til 80 kr. fra 104 kr. og gentog anbefalingen “hold”

CARLSBERGS FINANSDIREKTØR MELDER SIN AFSKED

Carlsberg tabte 1,8 pct. til 863,60 kr., efter at bryggeriet skal på jagt efter en ny finansdirektør.

Den nuværende finansdirektør, Heine Dalsgaard, har valgt at fratræde sin stilling senest med udgangen af 2022 til fordel for en tilsvarende post hos en kapitalfondsejet virksomhed i en anden industri, meddelte Carlsberg onsdag morgen.

NNIT SÆLGER FRA

Uden for eliteindekset steg NNIT 22,0 pct. til 74,90 kr.

IT-selskabet sælger sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed samt udvalgte dele af sin Cloud & Digital Solutions-forretningsenhed til fonde rådgivet af Agilitas Private Equity for 1,5 mia. kr. målt på enterprise value på gældfri basis.

Aktien i NNIT er blevet bombet langt under børsnoteringskursen fra 2015 på 125 kr.

De frasolgte enheders salg udgjorde i 2021 lige under halvdelen af NNIT’s samlede omsætning.

NNIT suspenderer som følge af frasalget midlertidigt prognosen for 2022.

STG I FOKUS MED NIKOTINFORSLAG I USA

Scandinavian Tobacco Group kan blive påvirket af et forslag fra USA’s præsident, Joe Biden, om at indføre en grænse for nikotinindholdet i cigaretter og visse andre tobaksprodukter.

Forslaget har til formål at halvere antallet af kræftdødsfald i USA over de næste 25 år. I dag er rygning årsag til omkring 30 pct. af kræftdødsfald i USA.

I 2021 udgjorde salget i USA 32 pct. af STG’s omsætning.

STG-aktien faldt 2,6 pct. til 137 kr.

Dertil kom farve- og lakkoncernen Flügger med årsregnskab og forventninger til 2022/23, hvor Flügger sigter mod en omsætning på 2,2-2,4 mia. kr. og et driftsoverskud på EBIT-niveau på 80-130 mio. kr. Aktien holdt sig på status quo i 471 kr.

.\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button