Erhverv

Onsdagens aktier: Bavarian steg tocifret på rød handelsdag

Bavarian Nordic var endnu engang trukket i førertrøjen onsdag, og aktien stak af fra de øvrige selskaber i eliteindekset midt i en uge med både en opjustering og flere ordrer annonceret.

For det samlede C25-indeks bød dagen på en u-vending, hvor det efter en grøn åbning alligevel endte i rødt med et fald på 0,1 pct. til 1683,87.

– Det lå lidt og sev dagen igennem. Europa handlede ned hen over dagen, og Danmark fulgte efter. Markedet er stadig ret nervøst og reagerer på udsving, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Blikket skal i stedet rettes mod den spirende regnskabssæson, men ifølge Mads Zink var der onsdag ikke noget grundlæggende nyt.

– Det er også den helt store sommerferieuge, så vi ser meget lav aktivitet, siger han videre.

Ved åbning var der positiv stemning på aktiemarkedet både i Danmark og Europa, der fulgte efter store plusser ved lukningen i USA tirsdag. Det vendte dog henover dagen, hvor frygten for energimangel i Europa og en mulig recession igen blussede op.

Det skete efter, at Rusland efter endt vedligeholdelse af gasrørledningen Nord Stream 1 planlægger kun at åbne med begrænset kapacitet. Det lagde ifølge Bloomberg News en dæmper på optimismen, der ellers bredte sig tirsdag på baggrund af en række bedre end ventede regnskaber fra blandt andet banker og streaminggiganten Netflix.

BAVARIAN IGEN I FIN FORM

Bavarian finpudsede topformen med et plus på 12,1 pct. 303,70 kr.

Efter to opjusteringer fredag og mandag fik selskabet løftet anbefalingen af finanshuset Cowen til “outperform” fra “market perform”, fremgik det af Bloomberg News.

Også Danske Bank så nærmere på aktien og løftede kursmålet til 375 kr. fra 350 kr., mens anbefalingen “køb” gentages.

Bavarian har haft et par fremragende dage på børsen mandag og tirsdag efter tre nye ordrer på selskabets koppevaccine og de to opjusteringer fredag og mandag med plusser på henholdsvis 9,6 pct. mandag og 5,9 pct. tirsdag.

VESTAS DROPPER PLANER I SOLENS RIGE

Vestas har droppet planer om produktion i Japan. Det skriver den japanske finansavis Nikkei uden at angive kilder til oplysningerne.

Den nye fabrik skulle have været opført i Nagasaki med støtte fra de japanske myndigheder. Men Vestas har tilbage i marts trukket sin ansøgning, efter at Vestas’ potentielle kunde ikke vandt et udbud om at opføre en havvindmøllepark, skriver avisen.

Også Siemens Gamesa skulle ifølge avisens oplysninger have droppet sine planer om at opføre en fabrik i Japan. I en udbudsrunde, som blev gennemført tidligere i år, vandt et konsortium med Mitsubishi i spidsen alle tre projekter.

Vestas-aktien steg 2,8 pct. til 170,60 kr.

PANDORA UNDER LUP HOS JEFFERIES

Pandora har fået indledt dækning af Jefferies med en “hold”-anbefaling, fremgår det af en analyse fra finanshuset.

Kursmålet sættes til 470 kr., hvilket er under den aktuelle kurs for Pandora. Det er da også det laveste blandt de finanshuse, der har et kursmål for smykkeaktien.

Aktien faldt 0,4 pct. til 503 kr.

At kursmålet blev sat lavere end den aktuelle kurs skyldes, at der er en “potentiel risiko for et svagere forbrug på selskabets kernemarkeder,” skriver Jefferies’ analytikere.

NORDEA FÅR LØFTET ANBEFALING

Nordea fik anbefalingen løftet til “køb” fra “hold” af analytikerne hos Pareto, der samtidig justerer kursmålet for aktien til 78,28 kr. fra 77,75 kr.

Det viser data fra Bloomberg News.

Kollegaerne hos Arctic Securities går den anden vej og sænker kursmålet for Nordea til 78,27 kr. fra 83,41 kr., men fastholder “køb”.

Aktien faldt 0,7 pct. til 69,10 kr.

DSV RUSTET TIL RECESSION

Jyske Bank har sænket kursmålet til 1775 kr. fra 1825 kr. for DSV, mens købsanbefalingen fastholdes.

Det fremgår af en analyse fra banken.

– Kursmålet bygger på en antagelse om, at der ikke kommer en global recession i 2022-23, hvilket er en del af forklaring på, hvorfor vi har en så markant upside i DSV, skriver Jyske Bank.

Sker det alligevel, vil DSV være et af de transportselskaber, der bliver mindre hårdt ramt grundet dets asset-light-forretningsmodel, lyder det i analysen, hvor det også fremhæves, at DSV tidligere har vist, at selskabet er villig til at tilpasse sin forretning i nedgangstider som senest under corona-nedlukningen.

Aktien steg 1,1 pct. til 1113 kr.

SAS FORTSAT I FOKUS

Blandt sidepapirerne var SAS fortsat et samtaleemne. Luftfartsaktien steg 5,8 pct. til 0,54 kr. tirsdag, på nyheden om at der var indgået en aftale med SAS og dets piloter.

Onsdag faldt aktien 10 pct. til 0,49 kr.

Det skete efter, at flere medier skrev om selskabet – og historierne spænder fra Berlingskes om, at rejsebureauer vil trække SAS i retten, til Finans’ historie om, at krisen langt fra er ovre for SAS, at der fortsat mangler kapital, og en del af løsningen kan være et frasalg af Eurobonus-programmet.

.\˙ MarketWire

Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button