WHO slår alarm: Advarer Europa

Antallet af varmerelaterede dødsfald runder 175.000

Offentliggjort

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Den europæiske region er den hurtigst opvarmende af de seks WHO-regioner, med temperaturstigninger på omkring det dobbelte af den globale gennemsnitsrate. 

Dette har resulteret i, at de tre varmeste år nogensinde registreret i regionen alle har fundet sted siden 2020, og de 10 varmeste år siden 2007.

Det skriver Verdenssundhedsorganisationen WHO.

FN's generalsekretær António Guterres har for nylig udsendt en opfordring til handling mod ekstrem varme, som svar på de dødelige konsekvenser af stigende temperaturer globalt. 

koster 175.000 dødsfald

I WHO's europæiske region er der registreret en 30 procent stigning i varmerelateret dødelighed over de sidste 20 år, og mere end 175.000 dødsfald årligt tilskrives varmen. 

Dette understreger behovet for øget indsats for at beskytte sårbare grupper og styrke samfundenes modstandsdygtighed, skriver WHO.

Opdatering af vejledning

WHO/Europa arbejder på at udvikle en opdateret udgave af deres vejledning til varme-sundheds-handlingsplaner, som skal hjælpe nationale og lokale regeringer med at forbedre deres beredskab og håndtering af varmerisici. 

Samtidig fortsætter WHO/Europa med at fremme deres årlige #KeepCool kampagne for at øge bevidstheden om farerne ved ekstrem varme og tilbyde enkle råd til, hvordan man kan holde sig sikker og sund.

Powered by Labrador CMS