Web-tv: Danskerne vil af med plastikkortene

Offentliggjort Sidst opdateret

Ny måling: Spørger man danskerne skal det være slut med de mange rabat- og medlemskort, der fylder i pungen. Men der er mulighed for at samle medlemsfordele på sit almindelige betalingskort – uden at miste rabatterne.

Der er masser af rabat- og fordelskort, som fylder godt i pengepungen hos danskerne. Således har de fleste, ifølge en ny måling fra Yougov, mindst fire – fem kundeklubkort i pungen ved siden af deres almindelige betalingskort, kørekort og sygesikringskort. Men snart bliver kortforvirringen mindre.

Betalingskort erstatter fordelskort

Ny teknologi har nu gjort det muligt, at overføre oplysninger fra sine fordelskort til sit almindelige betalingskort i form af Dankort, Mastercard eller hvad man nu bruger.

Statoil er først på det danske marked med sit fordelsprogram EXTRA, der giver kunderne mulighed for at samle fordele og rabatter på det sædvanlige betalingskort

Ni ud af ti vil have det nemmere

Fordelsprogrammet nyder stor succes i Norge og Sverige og en Yougov-undersøgelse viser, at næsten ni ud af ti danskere gerne vil have en mere enkel måde at administrere fordelene på.

Sikkerhed er ok

Og ifølge den uafhængige økonomiske rådgiver Kim Valentin kan vi roligt overføre fordele og rabatter til vores betalingskort.

”Man kan få fordele hos næsten alle kæder gennem et kundekort, men de fylder jo godt i pungen. Og sikkerheden i de kort, vi har i Danmark, er forholdsvis høj. Så den bekymring, der kan være i at gå over til et kort, syntes jeg ikke, er så berettiget,” siger Kim Valentin.

Vi glemmer fordelene

Rigtig mange glemmer, at bruge deres kundefordele, fordi de glemmer kortene og Yougov-undersøgelsen viser også, at fire ud af fem tror de vil få mere ud af det, hvis det hele bliver samlet på ét kort.

Powered by Labrador CMS