Vred kvinde indledte livsfarlig svømmetur i trods

Susan Brown og hendes mand havde skændtes. Kort efter sprang hun i havet for at svømme ud til deres krydstogtskib. Det var en dårlig idé.

Krydstogtskibet Marco Polo fra havnen i Amsterdam. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

En 65-årig engelsk turist kan takke lokale fiskere for, at hun stadig er live.

Sammen med sin mand tilbragte Susan Brown sin påskeferie ombord på krydstogtskibet Marco Polo. Susan Brown havde tidligere på dagen haft et skænderi med sin mand, og de havde besluttet sig for at flyve tilbage til England.

I byen Funchal på den portugisiske ø Madeira kom kvinden imidlertid i tvivl om, hvorvidt manden var taget til lufthavnen eller var ombord på krydstogtskibet, som hun kunne se, netop havde forladt havnen.

Kvinden kastede sig derpå i havet. Med håndtasken om armen begyndte hun ved 20.00 tiden svømmetag for svømmetag at tage turen mod skibet. Missionen mislykkedes imidlertid fuldstændig, skriver The Guardian.

Fire timer senere blev kvinden således reddet op af vandet af portugisiske fiskere, som havde hørt hendes råb om hjælp. Hun var på det tidspunkt cirka 500 meter fra kysten.

Var heldig

Kvinden led af underafkøling, fordi hun så længe havde ligget i det cirka 18 grader varme vand.

Ifølge den lokale avis Jornal da Madeira sagde en af fiskerne, Marlldo Freitas, som reddede Susan Brown, at hun lignede en overlevende fra Titanic, da de fandt hende i vandet ved hjælp af deres lygter.

– Hun var knapt ved bevidsthed. Hun er heldig at være i live. Jeg tror ikke, at hun havde overlevet en halv time til, sagde fiskeren.

Powered by Labrador CMS