Voldsom “hændelse” rammer: Politi- og redningsfolk rykker massivt ud

Tirsdag formiddag sker der er en større katastrofe mellem Horsens og Hedensted. Men bare rolig - det er kun en øvelse.

Sydøstjyllands Politi holder tirsdag sammen med brandvæsen, ambulancereddere og Hjemmeværnet en stor beredskabsøvelse mellem Horsens og Hedensted. Her er et billede fra en terrorøvelse på Østerbro. Arkivfoto: Uffe Weng/Scnanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Noget er helt galt tirsdag formiddag på Horsens-egnen. Omkring klokken 10 er et stort antal politifolk, ambulancereddere, brandfolk og andre personer fra beredskabet kaldt til en større, voldsom hændelse.

– Jeg kan ikke sige så meget. Det er både noget, hvor der er et strafferetsligt aspekt, og der er sket noget, som kan påvirke hele samfundets infrastruktur og muligvis også miljøet, siger politiinspektør og leder for øvelsen Morten Anker Jensen hemmelighedsfuldt til Newsbreak.dk omkring klokkken 09.30.

Heldigvis er det blot en forestående beredskabsøvelse for Sydøstjyllands Politi og en række andre beredskabsmyndigheder, han taler om.

– Omkring 150 mennesker deltager i dag, så det er en forholdsvis stor øvelse, siger Morten Anker Jensen.

Øvelsen skal træne mandskabet i samarbejde mellem de forskellige myndigheder ved større katastrofehændelser.

Borgere skal altså ikke blive bekymrede, hvis de ser et voldsomt opbud af udrykningskøretøjer i området.

– Det er en fast lokalitet mellem Horsens og Hedensted, det foregår på, og der vil man kunne se ambulancer, politi og andre udrykningskøretøjer, siger Morten Anker Jensen.

Så tæt på virkeligheden som muligt

Der vil blive spærret veje af i forbindelse med øvelsen, og der kan også komme kampklædt politi i aktion, men det kan Morten Anker Jensen ikke oplyse præcist om. Det skyldes dels, at han ikke vil afsløre scenariet for deltagerne i øvelsen, samt at han ikke kan forudsige, hvordan de vælger at løse opgaverne.

Øvelsen vil finde sted fra klokken 10 til klokken 16.

Morten Anker Jensen håber, at borgere i området har forståelse for de gener, som øvelsen kan give. Det er nødvendigt for at få mest muligt ud af øvelsen.

– Øvelsen skal være så virkelighedsnær som muligt. Derfor gennemføres den i et miljø med rigtige veje, trafik og borgere i området, siger han.

 

Powered by Labrador CMS