Vinder bronze til Danmark

Daniel Wagner blev nummer tre, da finalen i længdespring ved de paralympiske lege lørdag blev afholdt

Daniel Wagner måtte nøjes med en bronzefinale ved paralympiske lege i længdespring, efter han ellers førte konkurrencen indtil sidste spring.
Offentliggjort Sidst opdateret

Daniel Wagner kan for tredje paralympiske lege i træk rejse hjem med en bronzemedalje i længdespring.

Ligesom i både 2012 og 2016 endte danskeren som nummer tre, da der lørdag blev afholdt finale i Tokyo.

Wagner lå ellers længe til at tage guld, inden både sydafrikanske Ntando Mahlangu, som vandt guld, og tyske Leon Schäfer overgik ham med deres sidste spring.

Ikke langt nok

Danskeren havde som sidste springer muligheden for at afgøre det, men sprang altså ikke langt nok, da det gjaldt.

Finalen bestod af atleter med et handicap i kroppens nedre lemmer, og som enten konkurrerer med én eller to proteser.

Wagner startede godt ved at sætte ny paralympisk rekord i sin klasse med et spring på 7,07 meter.

Få centimeter

Det endte med at være bedste spring efter de tre indledende runder.

Ntando Mahlangu tegnede sig indledningsvist som danskerens største konkurrent med et spring, der kun var fem centimeter kortere end Wagners.

Den forsvarende tyske verdensmester, Leon Schäfer, spøgte også i kulissen, men først på sit næstsidste spring bød han sig til.

Schäfer sprang 7,05 meter og meldte sig for alvor ind i guldkampen.

Medaljehåbet

Nu var der fornyet pres på Wagner, der kiksede sit næstsidste spring ved at overtræde.

Med tre springere tilbage - herunder Wagner - stod det klart, at danskeren ville ende med en medalje.

Spørgsmålet var så, hvilken slags det skulle være.

Lykkedes ikke

Ntando Mahlangu, der har to proteser, vippede Wagner af førstepladsen med et imponerende spring på 7,17 meter.

Derefter slog Leon Schäfer også danskeren med et spring på 7,12 meter, som ligeledes overgik Wagners paralympiske rekord for atleter med én protese.

Det stod nu klart, at Wagner skulle overgå sig for at tage guld, og det skete altså ikke.

Dermed endte det med en endnu en bronzemedalje til danskeren.

Mahlangus spring endte som ny verdensrekord i klassen for atleter med to proteser.

Daniel Wagner Jørgensen

Daniel Wagner Jørgensen er født 3. juni 1993 i Vejle.

Her er en dansk atlet, som har vundet flere medaljer ved de paralympiske lege. I 2012 vandt han bronze i længdespring med 6,11 m i klassen T42/F42,og i 2016 genvandt han bronze med et spring på 6,57 m, lige som han ved samme stævne vandt sølvmedalje i 100 m løb i tiden 12,32 s.

Ved VM i para-atletik i London 2017 vandt han både sølv i 100 meter løb for benamputerede og guld i længdespring med et spring på 6,5 meter, der samtidigt var ny mesterskabsrekord.

Kilde: Wikipedia