Ville give ung mand en lærestreg: Fik en dom i retten

En falsk politimand viste sig at være en 55-årig mand, der ville sætte en ungersvend en skræk i livet. Det faldt ikke heldigt ud for "politimanden."

En falsk politimand er blevet dømt i retten for at lege strisser. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

En falsk politimand har nu fået rettens ord for, at man altså ikke må lege, at man er strisser. Det skriver Sn.dk. 

Manden blev ved retten i Køge dømt for at agere falsk politimand i en situation, hvor en ung mand blev stoppet på Køge Bugt Motorvejen.

Den 55-årige mand, der legede betjent, stoppede den unge mand ved at vinke ham ind til siden. Han påstod, at han var fra færdselspolitiet, og i retten gjorde han det klart, hvorfor han havde ageret falsk politimand.

Det skete, fordi han var træt af den unge mands måde at køre bil på. Han ville give ungersvenden en skræk i livet, men han valgte altså den forkerte løsning.

Falsk politimand gav en advarsel

Newsbreak.dk har tidligere været i kontakt med en ung mand, der mødte lige netop det, den 55-årige er blevet dømt for; en falsk politimand.

Episoden udspillede sig i efteråret 2016, hvor den unge mand af “politimanden” fik at vide, at den unge mand havde foretaget en ulovlig overhaling.

Til den unge mands held havde “politimanden” ikke aktiveret videoudstyret i den bil, han kørte i. Derfor slap den unge mand med en advarsel, og en underlig fornemmelse i maven.

Politiet har et råd

Den unge mand var efterfølgende i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi. Her blev det bekræftet, at der var tale om en falsk politimand, der havde været på spil.

Det fik dengang Midt- og Vestsjællands Politi til at skrive følgende i politiets døgnrapport:

“Sagen er et godt eksempel på, at det er vigtigt at spørge til politilegitimation, hvis man som borger er usikker på, om der rent faktisk er tale om en politimand. Politifolk har pligt til at vise deres legitimation for forlangende.”

At en 55-årig mand efterfølgende er blevet anholdt, sigtet og dømt for at agere falsk politimand betyder, at det rigtige politi slår ned på den form for opførsel, når de kan.

– Man skal kunne stole på, at når en person oplyser at være fra færdselspolitiet, så er det rigtigt, siger anklagerfuldmægtig Mick Villadsen-Tjell fra Midt- og Vestsjællands Politi, til Sn.dk i forbindelse med domsafsigelsen.

Powered by Labrador CMS