Befinder du dig på Bornholm kan du se frem til en af sommerens bedste dage med rigtige sommertemperaturer på omkring de 25 grader onsdag.
Hører du derimod hjemme i den sydlige del af Jylland kan du forvente kraftig regn og torden. I en sådan grad, at der er udsendt et risikovarsel.
– Det er en frontzone, der ligger i Tyske Bugt og omkring Holland, der langsomt bevæger sig mod nordvest, siger Anja Bodholdt, vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, til Newsbreak.dk.
Den zone er årsagen til risikovarslet, der gælder fra klokken 5 onsdag morgen til cirka middag, hvor vagtchefen forventer, uvejret rammer.
– Det bølger lidt frem og tilbage, siger Anja Bodholdt.
Annonce
Det dårlige vejr rammer først og fremmest den sydlige del af Jylland, øerne og Fyn.
– Det kommer til at ligge lige på grænsen, siger Anja Boldholdt, og hentyder til regnmængden på omkring 25-35 millimeter regn på seks timer.
– Så det kan være, vi kommer til at justere på det, siger hun videre.
Dagens temperaturer kommer til at ligge mellem 17 og 22 grader.
Det er kold luft fra nordvejst og varm luft fra sydøst, der giver det noget mystiske vejr over Danmark i dag.
(Næsten) tropenat
Som nævnt bliver det endog ret flot vejr på Bornholm. Men der har også været noget at bygge videre på – Bornholm har nemlig, næsten, haft en tropenat.
– Lige nu (klokken 06.40. Red) er der 20 grader ved Hammer Odde. Det har der været siden klokken 2 i nat, siger Anja Bodholdt.
En tropenat defineres ved, at temperaturerne ikke kommer under netop 20 grader. Dog hele natten.
Vagtchefen kan ikke umiddelbart huske, at der i år har været målt så høje temperaturer om natten.
Temperaturer, der kan nås igen i nat. På Bornholm, altså.
Natten til torsdag klinger det dårlige vejr lidt af.
– Og så får vi nyt regn vestfra, siger Anja Bodholdt.
Varsels-beskrivelser
DMI udsender varsler for danske landområder om farligt vejr efter retningslinjer aftalt med Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet.
Varslerne udsendes op til 24 timer før det farlige vejr ventes. Dermed vil vejrfænomenet ofte have været omtalt i DMI’s almindelige vejrudsigter til offentligheden før der udsendes et egentligt varsel.
En risikomelding udsendes som et forvarsel om farligt vejr. Risikomeldingen vil ofte blive efterfulgt af et varsel om farligt vejr når der er overblik over hvilke og hvor store områder der bliver ramt af det farlige vejr. Aktive varsler vises med en rød blinkende markering.
Orkan: Middelvindhastighed overskrider orkanstyrke (32,6 m/s) inden for varslingsområdet. Storm: Middelvindhastighed overskrider stormstyrke (24,5 m/s) inden for varslingsområdet.
Kraftig regn: Nedbørmængde overskrider 24 mm på 6 timer lokalt inden for varslings-området. Skybrud: Nedbørmængde overstiger 15 mm på 30 minutter lokalt inden for varslings-området. Kraftig torden: Der ventes mange lynnedslag lokalt inden for varslings-området.
Kraftigt snefald: Nedbørmængde overskrider 15 mm på 6 timer svarende til 15 cm sne lokalt inden for varslings-området. Snestorm: Snefald på mere end 10 cm på 6 timer og middelvind overskrider 10 m/s og snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslings-området. Snefygning: Løs sne til stede og middelvindhastigheder overskrider 10 m/s, således snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslingsområdet.
Isslag: Udbredt nedbør, der danner is på overfladen lokalt inden for varslings-området.
Tæt tåge: Sigtbarhed mindre end 100m lokalt inden for varslings-området.
Forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst: Vandstand forventes over 1,9 m ved Thyborøn, Torsminde eller Hvide Sande. Vandstand forventes over 2,4 m ved Vidå/Højer, Rømø eller Esbjerg. Forhøjet vandstand i de indre danske farvande og/eller Østersøen: Vandstand ved en dansk station forventes over 1,30 m ved Skagerrak og Limfjorden og/eller 1,25 m ved Østersøen og indre danske farvande.
Kilde: dmi.dk.
Temperaturerne vil ligge på mellem 12 og 18 grader.