Vild kontrovers i svømmehal: Far anklager livredder for vold

Foto: Colourbox (genrefoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

En far har meldt en livredder fra Rødding Svømmehal for vold, efter han blev smidt ud af svømmehallen sammen med sin fem-årige datter.

Den 69-årige Finn Bærendorff er oprørt over en livredders opførsel efter et besøg i Rødding Svømmehal, skriver tv2.dk. Han mener, at han blev udsat for vold af en livreder, som han nu har politianmeldt.

– Vi leger i vandet, da bademesteren pludselig råber meget højt henvendt til min datter: ”Kan du så holde op med det der.” Jeg aner ikke, hvad han mener og er meget chokeret. Han kommer hen imod os og råber højt og gentagne gange, at hun skal lade være med at bide i svømmepølsen. Jeg siger til, ham at jeg ikke har set det. Samtidig fortæller jeg ham, at jeg synes, at han er fræk og provokerende over for mig og min datter, siger 69-årige Finn Bærendorff til tv2.dk.

Bademesteren tilkalder sin overordnede, som bakker bademesteren op, og de fortæller Finn Bærendorff, at han skal ud af svømmehallen med sin datter.

– Det nægter jeg imidlertid, da jeg synes, det er på dybt usagligt grundlag. Vi leger videre i svømmehallen i en lille times tid. Stemningen er ikke god, men der er ingen sammenstød. På et tidspunkt siger min datter, at hun ikke vil bade mere, men på vej ud hopper hun igen i bassinet, og det får nu bademesteren til at se sort. Først griber han fat i mig og smider mig i vandet. Da jeg kommer op til overfladen, ser jeg, at de er ved at føre min datter ud af hallen i et armgreb, fortæller Finn Bærendorff.

Han beretter også, at bademesteren bagefter hev ham op af vandet sammen med en anden medarbejder, og at de klyngede ham op ad at vindfang og blandt andet truede ham med en blodtud, før han blev smidt helt ud af svømmehallen.

Svømmehallens bestyrelse bakker op om deres medarbejdere, og bestyrelsen mener, at Finn Bærendorffs udlægning af sagen er misvisende.

– Ja, der opstod en ubehagelig situation, men der var på intet tidspunkt trusler om vold, siger formand for bestyrelsen i Rødding Svømmehal, Ole Christensen, til tv2.dk.

Han fortæller, at Finn Bærendorff var meget højlydt og ubehagelig, og derfor valgte medarbejderne at bortvise ham.

Svømmehallen har nu valgt at give Finn Bærendorff en seks måneders lang karantæne, mens hans datter stadig er velkommen i svømmehallen.

Powered by Labrador CMS