Vil hosten ikke gå væk? Hold øje med denne dødelige sygdom
Hvis du har svært ved at få vejret, og hvis du hoster meget, kan det være, du lider af lungehindekræft. Din fortid kan være med til at give dig svar.

Ifølge Aarhus Universitetshospital får godt 100 mennesker årligt konstateret lungehindekræft, også kendt som malignt pleuralt mesotheliom. Det er primært mænd, der får sygdommen, og langt de fleste, der bliver ramt af sygdommen, har været udsat for asbest.
Kvinder får også sygdommen, men ud af de godt 100 årlige patienter, finder man 87 mænd og 17 kvinder, skriver Sundhed.dk.
Der er tale om en sygdom, der udvikler sig langsomt og over lang tid. Ifølge Aarhus Universitetshospital går der faktisk over 30 år, fra man bliver påvirket af asbestfibre, til man bliver ramt af sygdommen.
Lungehindekræft kommer ikke af rygning
Ifølge Sundhed.dk får man ikke lungehindekræft af at ryge. Det er påvirkning af asbest, der er den primære årsag til, at vi får sygdommen.
Sygdom.dk skriver, at lungehindekræft kan føre til, at der samles væske mellem lungen og lungehinden. Sker det, oplever man åndenød og smerter fra lungehinden.
Symptomer på lungehindekræft
Blandt de mest kendte symptomer på lungehindekræft er tiltagende problemer med at trække vejret, hoste og smerter, når man hoster. Ifølge Kræftens Bekæmpelse oplever langt de fleste patienter med lungehindekræft åndenød eller emerter i brystet, mens en tredjedel af alle patienter oplever vægttab.
Oplever man symptomer på lungehindekræft, er det vigtigt, at man søger læge for at få be- eller afkræftet, om man lider af sygdommen.
Ifølge Sygdom.dk er sygdommen svær at fjerne. De kendte behandlingsformer er kirurgi, stråler eller kemoterapi.
Kræftens bekæmpelse skriver, at kun syv procent af mænd og ni procent af kvinder, der har haft lungehindekræft, lever fem år efter, at de har fået diagnose på sygdommen. I gennemsnit dør der hvert år 88 mænd og 19 kvinder som følge af lungehindekræft.