Vidste du det? Her er den glemte Uno-regel

Du får måske en overraskelse, hvis du rent faktisk prøver at spille Uno efter de officielle Uno-regler.

Har du helt styr på de officielle Uno-regler? Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

UNO!

I Uno er det vigtigt at huske reglen om, at man skal give lyd, når man kun har ét kort tilbage på hånden. Men der er en anden regel i det populære kortspil, som mange glemmer – eller slet ikke kender.

Mange vil nok få sig en overraskelse, hvis de gennemlæser de officielle Uno-regler, som blandt andet kan ses her.

Det er især reglen om, hvordan man bruger en “fire-kort-opper”, mange ikke helt følger. En amerikansk Facebook-bruger skrev for eksempel i et opslag, at hun havde spillet Uno i 35 år uden at have den fjerneste anelse om, at hun ikke fulgte de officielle regler. Kommentarerne til opslaget afslører, at hun langt fra var den eneste.

Den glemte regler dikterer, at man kun må spille en “fire-kort-opper”, hvis man ikke har andre kort, man kan spille – så der altså ikke er frit slag til at spille den når som helst, som der er med skift-farve-kortet.

Mange har opfundet deres egne Uno-regler

En anden ting mange nok vil bemærke, hvis de læser de officielle Uno-regler igennem, er at der også er en del udbredte Uno-regler, som slet ikke er der. For eksempel må man ikke lægge flere kort af den samme tal eller type på én gang, og man kan heller ikke afværge og videresende en “to-kort-opper” eller “fire-kort-opper” ved at lægge et kort af samme slags ovenpå.

Der er langt fra usædvanligt, at mange spiller kendte spil på deres egen måde frem for at følge spillereglerne slavisk. Vi kunne således også for nyligt skrive om en Matador-regel, som de fleste har overset – det kan du læse om her:

Her er Matador-reglen, du ikke kender: Ændrer hele spillet

Powered by Labrador CMS