Vi får ikke åbnet vores digitale post

Offentliggjort Sidst opdateret

En besked fra banken, kommunen eller forsikringen tikker ind i din digitale postkasse, men du får ikke lige tjekket, hvad der står i den.

Et sådan scenarie udspiller sig for mange danskere, som ofte undgår at åbne beskederne i e-Boksen, rapporterer DR Nyheder.

De offentlige myndigheder sender i gennemsnit seks millioner digitale breve ud hver måned til private og virksomheder. Og 6,3 procent af dem, der er tilmeldt det elektroniske system, har inden for det seneste halve år ikke været inde og kigge på deres digitale post.

Det kan dog ifølge Digitaliseringsstyrelsen skyldes, at mange af dem allerede ved, hvad der står i brevene fra for eksempel arbejdsgiveren.

I Aarhus Kommune undgår borgerne også at klikke sig ind på beskederne i e-Boksen. Siden november har kommunen sendt 275.000 digitale breve ud til borgerne, men omkring fem procent af dem er aldrig blevet åbnet.

Dermed risikerer aarhusianerne at gå glip af vigtige beskeder, og det kan blive et problem, siger chefen for kommunens borgerservice, Lene Hartig Danielsen.

»Der kan være vigtige meddelelser og ting, man skal reagere på eller forholde sig til,« siger hun til DR Nyheder.

1. november 2014 blev alle borgere forpligtet til at overgå til digital post.

Powered by Labrador CMS