Verdensmester knaldet for doping

Verdens bedste bridgespiller, norske Geir Helgemo, er idømt et års karantæne for doping.

Geir Helgemo – siddende – efter sejr i Politiken World Pairs i 1997. (Foto: Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Den mangedobbelte verdensmester i bridge, Geir Helgemo, er blevet udelukket fra al bridge i et år, efter han har testet positiv for to forskellige forbudte stoffer.

Det meddeler det internationale bridgeforbund, WBF, i en pressemeddelelse, der har sendt chokbølger gennem bridgeverdenen.

Helgemo afleverede en positiv dopingprøve under VM i bridge i Orlando, USA, 29. september 2018. Prøven er testet positivt for et kunstigt testosteron-stof samt dopingmidlet Clomifene, hvis normale brug er til fertilitetsbehandling.

Alle Helgemos turneringssejre i 2018 – inklusiv en sejr i Open-kategorien ved netop VM – er taget fra ham.

Da bridgesporten håber på en dag at blive en olympisk sportsgren er de underlagt WADAs dopingregler, og der gælder derfor de samme karantæneregler inden for sporten.

Geir Helgemo er nordmand, men emigrerede til Monaco i 2011. Han har siden da repræsenteret det lille fyrstedømme i internationale turneringer.

Ud over dommen på et år, som udløber 20. november 2019 på grund af tidligere accepteret suspendering, skal Helgemo også betale omkomstningerne ved dopinghøringen. Det beløber sig til godt 27.000 kroner.

Powered by Labrador CMS