Var på øvelse: Betjent skyder kollega

En betjent blev under en øvelse skudt af kollega.

Offentliggjort Sidst opdateret

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) blev 14. september 2016 cirka klokken 15.00 af Sydøstjyllands Politi underrettet om, at der kort forinden havde været en episode, hvor en polititjenestemand var blevet ramt af et skud, som var blevet afgivet af en anden polititjenestemand i forbindelse med en skydeøvelse i “øvelsesbyen” i Oksbøl. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde holdet af betjente tidligere på dagen trænet en indtrængningsaktion med en mand, der var gået amok, og desuden haft øvelser på selve skydebanen. I første øvelse benyttede betjentene angiveligt våben med løs ammunition, mens de på skydebanen brugte skarp ammunition.

Det er efter sigende her, at den alvorlige kikser skulle været opstået. For efter alt at dømme skulle en betjent i anslået kådhed først have skudt mod en kollega med løst krudt. Da denne besvarede med et andet skud, troede han angiveligt, at også hans våben indeholdt løst krudt.

– Det jeg kan sige er, at han blev ramt i benet, bragt på sygehuset og hverken var eller er i livsfare, siger Christian Otto fra DUP til Ekstra Bladet.

Undersøgelse iværksat

Politiklagemyndigheden iværksatte på baggrund af underretningen fra Sydøstjyllands Politi straks en efterforskning af episoden, og der blev i den forbindelse sendt efterforskere til stedet. Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om udrykningssager i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden blandt andet efterforskning, når en person er blevet ramt af skud afgivet af en polititjenestemand, oplyser DUP.

Powered by Labrador CMS