Vagtcentral kimes ned om dyr i nød

Foto: Claus Bech/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Antallet af opkald til Dyrenes Beskyttelse om dyr i nød er fordoblet. 91 misrøgtede hunde fjernet i denne uge.

Det var et sørgeligt syn, der mødte politiet, da det i denne uge rykkede ud til en hundeejer i Hyllinge på Sydsjælland.

91 hunde måtte fjernes, to var i så dårlig stand, at de døde efter ankomsten til dyreinternatet i Roskilde. Den ene kunne ikke gå på benene, mens den anden angiveligt var i chok.

– Det er en af de mest alvorlige sager, vi har set. Men den er ikke enestående. Vi oplever en stigning i antallet af sager, hvor dyreejere kommer i en situation, hvor det vokser dem over hovedet, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Indtrykket af flere dyr i nød bekræftes af en opgørelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Mens organisationen i 2011 modtog 5826 henvendelser fra borgere, for eksempel naboer, der var bekymrede for husdyr eller kæledyr, så voksede antallet sidste år til flere end 10.000 henvendelser.

En del af stigningen kan skyldes, at organisationen har oprettet en vagtcentral 1812, som er døgnåben. Men også, at der er kommet en større bevidsthed om, at dyr skal behandles ordentligt.

At et stigende antal dyreejere har svært ved at leve op til det, mærker de hos dyrlægerne.

Formand for Den Danske Dyrlægeforening Carsten Jensen siger, at der både er flere, som mister interessen for deres dyr, og flere som opgiver på grund af personlige problemer.

Med politireformen i 2007 blev der oprettet dyreværnsenheder i alle politikredse, som skal tage sig af henvendelser fra privatpersoner om dyr, der mistrives eller vanrøgtes.

Men ifølge Dyrenes Beskyttelse bliver opgaven ikke prioriteret højt nok i alle kredse.

I sagen fra Hyllinge gjorde organisationen allerede i juni 2013 politiet opmærksom på de dårlige forhold for hundene

– Men så flytter ejeren i en periode, og så sker der ikke mere. Ikke kun i denne sag, men generelt kunne vi ønske, at politiet var mere vedholdende, siger direktør Britta Riis.

Kritikken afvises af lederen af lokalpolitiet i Næstved, Niels Denny Sørensen.

– Vi løser vores opgave i forhold til dyreværnssager så godt, som vi kan. Vi underprioriterer ikke den type sager. Vi har været ude på ejendommen, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS