Værdifuld buste stjålet fra Glyptoteket

Kunstværk til to millioner stjålet fra Glyptoteket. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

På bare 12 minutter lykkedes det to kunsttyve at stjæle en værdifuld bronzebuste af Auguste Rodin fra Ny Carlsberg Glyptotek 16. juli, skriver Politiken.

Tyveriet fandt sted i museets åbningstid. De to gerningsmænd gik målrettet mod museets Rodin-sal, der rummer mange af den franske billedhuggers hovedværker.

Tyvene fjernede kunstværket »Manden med den brækkede næse« fra søjlen, det var monteret på, kom busten i en pose og forlod det københavnske museum igen, uden at hverken vagter eller gæster opdagede tyveriet.

Busten er 25,5 centimeter høj og blev modelleret af Rodin i 1863.

Ifølge kunstneren selv var det hans mest vellykkede modellering, og han støbte i sin levetid flere versioner.

Versionen, som det danske museum har haft i samlingen i 95 år, er de seneste år nået op på omkring 2 millioner kroner ved de internationale auktionshuse i London, hvilket gør tyveriet til et af de alvorligste danske museumstyverier i mange år.

»Tyveriet virker meget målrettet og organiseret«, siger politikommissær Ove Randrup fra Tyveri- og Røveriafdelingen hos Københavns Politi, der samarbejder med Interpol og Europol, fordi man vurderer, at tyveriet kan være internationalt organiseret.

Politiet efterlyser to østeuropæisk udseende mænd mellem 30 og 40 år, der begge er almindelige af bygning og 170-175 cm høje.

Den ene har kort leverpostejfarvet hår og vigende hage, mens den anden har kort mørkt hår og er hulkindet.

Glyptotekets direktør Flemming Friborg fastholder trods hændelsen, at museet har et godt sikkerhedssystem, skriver Politiken.

Powered by Labrador CMS