Uskarpe Brøndby mister endnu et skridt i toppen

Brøndby mistede et skridt i topstriden med et 0-1-nederlag til Lyngby. Jeppe Kjær blev matchvinder for Lyngby.

Lyngby-angriberen Jeppe Kjær scorede til 1-0 efter et oplæg af Lasse Fosgaard. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

For anden kamp i træk gik Brøndby fra banen uden point i Superligaen.

Lyngby løb i et intenst opgør med en 1-0-sejr på et mål af angriberen Jeppe Kjær i slutningen af første halvleg, og det kom gæsterne fra Vestegnen aldrig tilbage fra.

Det andet skuffende nederlag på stribe betyder, at Brøndby nu er fire point efter førerholdet FC København.

Søndag blev Brøndby for første gang nedlagt af et superligahold, da det lykkedes Viborg at slippe fra Brøndby Stadion med en overraskende 2-1-sejr.

For Brøndby handlede det derfor om at finde vinderrecepten frem igen, men Lyngby kom med selvtillid til kampen efter weekendens hjemmesejr over Aalborg.

Det var synligt fra kampens begyndelse, hvor Lyngby flere gange var ved at fange Brøndbys defensiv på det forkerte ben.

Hurtig mulighed

Efter tre minutter førte det til en pæn mulighed til den hurtige Lyngby-angriber Jeppe Kjær, men hans afslutning endte over buret.

Brøndby-træner Alexander Zorniger fik efterhånden råbt sine tropper længere frem på banen, og efter små 20 minutter begyndte gæsterne at producere chancer.

Johan Larsson testede først Lyngby-målmand Jesper Hansen på et direkte frispark, som Hansen i fuld længde fik pareret.

Den tidligere landsholdskeeper var også på plads, da Brøndbys Jan Kliment forsøgte sig fra en spids vinkel i det 37. minut.

Brøndby kunne med lidt held være kommet foran, men i stedet slog Lyngby til kort før pausefløjtet med en lang bold sendt op til Lyngbys Lasse Fosgaard, der dirigerede den i dybden til Jeppe Kjær.

Og efter at være løbet fra islandske Hjörtur Hermansson vippede Kjær fornemt læderet i nettet til 1-0, der også var stillingen ved pausen.

På banen med ny energi

Brøndby skiftede to mand i pausen og kom ud til anden halvleg med fornyet energi. Det var imidlertid et nærgående hovedstød fra Lyngby-anfører Mathias Tauber, der først skabte ravage. Han pandede bolden tæt forbi mål på en dødbold.

Men ellers stod der Brøndby på det meste. Lyngby lurede på omstillinger, mens Brøndby skruede op for tempoet.

Brøndbys finske angriber Teemu Pukki slap igennem i højre side af feltet midtvejs i anden halvleg, men Jesper Hansen klarede forsøget.

Politiet var mødt talstærkt op til torsdagens kamp, men der blev ikke meldt om uroligheder hverken før eller under kampen.

På banen var de sidste 20 minutter højintense. Lyngby-spillerne kæmpede hårdt for at holde 1-0-føringen, og selv om Brøndby og særligt Pukki lagde et heftigt pres, holdt Lyngby stand med hjælp fra træværket.