USA: Rusland viser tegn på konstruktive valg

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

USA’s udenrigsminister Kerry understreger, at sanktionerne mod Rusland ikke er rettet mod det russiske folk.

USA’s udenrigsminister, John Kerry, der er i London, siger, at alle har bemærket, hvad der sker med den russiske rubel. Den russiske valuta er styrtdykket med omkring 20 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Formålet med sanktionerne er at gøre det klar over for Rusland, at annekteringen af Krim ikke er omkostningsfri, siger Kerry, der blandt andre skal mødes med den palæstinensiske fredsforhandler Saeb Erekat.

Kerry siger videre, at sanktionerne mod Rusland har haft til formål at give Ruslands præsident, Vladimir Putin, mulighed for at foretage andre valg i forholdet til Ukraine. I den forbindelse har Rusland ifølge Kerry handlet konstruktivt i de seneste dage.

– Der er tegn på konstruktive valg fra russisk side. Jeg håber, at vi i løbet af nogle få dage vil have en klart defineret vej at følge for alle parter om Ukraine, siger John Kerry og tilføjer, at det ikke er USA’s ønske at ramme det russiske folk.

– Det er ikke vores mål, siger han og understreger, at han er sikker på, at USA og EU vil reagere på sanktionerne, hvis Rusland fortsætter med at forholde sig positivt til udviklingen i Ukraine.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS