USA forbyder bærbare computere i fly

Passagerer på ni luftfartsselskaber må af sikkerhedshensyn ikke have større elektronik med i kabinen til USA.

Tyrkisk Airlines bekræfter i en skriftlig erklæring, at det er et af de berørte luftfartsselskaber, som rammes af et nyt forbud fra USA mod bærbare computere i kabinen i passagerfly fra otte lande i Mellemøsten og Nordafrika. Foto: Murad Sezer/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

USA forbyder bærbare computere i kabinen i passagerfly fra otte lande i Mellemøsten og Nordafrika. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Regeringskilder i Washington siger til britiske BBC, at forbuddet vil ramme ni luftfartsselskaber i regionen. Selskaberne opererer ud fra 10 lufthavne.

Ifølge de første meldinger gælder forbuddet alt elektronisk udstyr som bærbare computere, dvd-spillere, kameraer i tablets og elektroniske spil. Men mobiltelefoner er ikke omfattet.

Tyrkisk Airlines bekræfter i en skriftlig erklæring, at det er et af de berørte luftfartsselskaber.

Både Saudi Airlines samt Jordans statslige luftfartsselskab informerede allerede tidligere mandag kunder om et forestående forbud.

Forbuddet vil gælde elektroniske apparater større end en mobiltelefon. Udstyret kan stadig medbringes i bagagen.

Svar på terrortrussel

Tiltaget er ifølge flere medier svar på en ikke nærmere beskrevet terrortrussel, som USA’s regering har kendt til i flere uger.

– Disse restriktioner kommer på baggrund af efterretningsanalyser, siger amerikanske embedsmænd.

Tv-stationen CNN citerer en embedsmand for, at det drejer sig om en trussel fra al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, Aqap, som har base i Yemen.

Passagerer på omkring et halvt hundrede fly kommer dagligt til USA fra nogle af de travleste trafikknudepunkter i Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet.

De lufthavne, som er omfattet af forbuddet, er de store internationale lufthavne i Amman, Kairo, Istanbul, Jeddah, Kuwait, Casablanca, Qatar og Abu Dhabi.

Ingen amerikanske fly foretager direkte flyvninger fra disse lufthavne, så de bliver ikke berørt.

Det er luftfartsselskaberne selv, som skal håndhæve forbuddet.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS