Unge kaprer blod i Aarhus

En masse nye donorer er målet for de unge informatører. Foto: Blodonorerne i Danmark
Offentliggjort Sidst opdateret

Unge frivillige er på mission for at skaffe en masse ny bloddonorer

Tirsdag 14. april, besøgte en håndfuld unge informatører fra Bloddonorerne en række tilløbs- og uddannelsessteder i Aarhus. Deres mission er at skaffe en masse nye donorer, så Danmark fortsat kan være et af de lande i verden med det allerbedste blodforsyningssystem.

Tiltaget er en succes. 31 tilmeldte sig som bloddonorer, da de unge informatører mødte en lang række århusianere på Aarhus Tech.

Efter skolen gikturen til Storcenter Nord, hvorefter informatørerne fra 16.00-19.00 sluttede af i Blodbanken ved Skejby, hvor nuværende donorer kunne høre mere om det frivillige arbejde og samtidig lære at booke tappetider online.

– Jeg er rigtig glad for, at vi har mødt så mange søde mennesker, der vil være med til at gøre en forskel ved at blive bloddonorer. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi besøger disse byer, siger Anna Karina Hugger Toft, der har været informatør for bloddonorsagen i to år.

Tine Voight fra Bloddonorerne i Danmark er også meget positiv. Men selvom første besøg var en succes, må der gerne komme endnu flere donorer til resten af dagen, pointerer hun og fortsætter:

– Hvert år har vi brug for hele 25.000 nye donorer til at erstatte dem, der går på ’donorpension’. Det kan være donorer, der på grund af for eksempel sygdom eller alderdom ikke længere kan give blod. Derfor har vi stadig brug for flere, selv om vi har fået mange nye i dag.

Efter besøget i Aarhus fortsætter bussen mod Aabenraa, Odense, Kalundborg og København, som bliver sidste stop. Netop dét at komme ud i befolkningen og fortælle om bloddonation er uhyre vigtigt:

– Vi ved af erfaring, at det er rigtig godt at synliggøre vores sag ved at møde danskerne i øjenhøjde og snakke med dem om de spørgsmål, de eventuelt måtte have, Tine Voight.

Fakta:

Der er omkring 24.000 bloddonorer i Århus, og de bliver i gennemsnit tappet 1,5 gang om året. Informatørkorpset består af unge frivillige mellem 17 og 30 år, som informerer om bloddonation. De modtager undervisning i, hvad der sker med blodet i blodbanken.
I dag er en håndfuld af informatørerne med til at skaffe nogle af de 2.400 nye donorer, som Århus alene har brug for hvert år.

Powered by Labrador CMS