Ung mand død efter dykning ved vrag
Der var forbud mod at dykke ved vraget.
Søndag 22. april klokken 14.29 fik politiet via alarmcentralen en anmeldelse om en dykker, der pludselig var forsvundet.
– De er angiveligt nede og dykke ved et vrag, der ligger mellem Ærø og Als, fortalteHans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi, dengang til Newsbreak.dk.
På trods af en større redningsindsats – hvor også Kongeskibet Dannebrog deltog – lykkedes det ikke at finde den 21-årig dykker i live.
Fyns Politi kunne senere søndag oplyse, at han var blevet fundet i farvandet mellem Ærø og Als af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen klokken 19.57.
Forbud mod dykning
Den 21-årige mand var sammen med tre andre, fra netop Narhvalen, ved at dykke ved en tysk torpedobåd, der sank i 1945. Men det måtte de rent faktisk ikke.
Ifølge TV2 Fyn nedlagde Søfartsstyrelsen i 1995 nemlig dykkerforbud ved vraget på grund af dybvandbomber i skibet.
Sportsdykkernes brancheorganisation opfordrer dykkere til at overholde sådanne forbud.
– Dykkerforbud skal respekteres. Det opfordrer vi altid vores klubber til at efterleve, da et forbud kan give problemer for dykkerne, eller fordi noget kulturarv skal bevares, siger Flemming Holm, der er næstformand i Dansk Sportsdykker Forbund, til TV2 Fyn.
Bristet lungevæv
Siden er den unge mand blevet obduceret, og den har fastslået dødsårsagen.
Den 21-årige, der stammede fra Morud, døde af bristet lungevæv på grund af for hurtig opstigning. På den måde kan dødsårsagen og forbuddet ikke kædes sammen.
Ingen fra dykkerklubben Narhvalen har ønsket at udtale sig til TV-stationen.