Ung mand anholdt for bankrøveri

Sigtes for bankrøveri mod Sparekassen Kronjylland.

To af de tre involverede i bankrøveriet mod Sparekassen Kronjylland ses her, mens de er ved at true sig til at få udleveret kasseindsatsen. Foto: Politiet.
Offentliggjort Sidst opdateret

En 23-årig mand fra Randers bliver tirsdag 12. juli fremstillet i grundlovsforhør i retten i Randers. Han er sigtet for bankrøveri mod Sparekassen Kronjylland i Øster Tørslev 17. maj. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

17. maj klokken 14.49 trådte to maskerede mænd ind i sparekassen. De truede med henholdsvis pistol og koben og fik udleveret kasseindsatsen i banken. Herefter flygtede gerningsmændende fra banken mod Kærvej. En sølvgrå personbil, VW Golf, holdt ventende, med en tredje mand bag rattet. Bilen kørte væk, og den 23-årige har siden da skjult sig for politiet.

Gemte sig

Hundepatruljer fandt efterfølgende en gaspistol og en kassette, der formodes at stamme fra røveriet, i området ved Kærvej.  23. juni blev en 26-årig mand varetægtsfængslet i sagen, og politiet har længe ledt efter den 23-årige. Det har han åbenbart været bevidst om. Han har i hvert fald holdt sig skjult indtil 11. juli, hvor han blev anholdt klokken 10.42 på en adresse i Udbyhøj.

– Vi kan sige, at han er kendt af politiet, fortæller Anders Uhrskov, fungerende vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Ikke særligt meddelsomme

Det er til gengæld noget nær det eneste, han har at give af af uddybende oplysninger. Politiet holder kortene tæt ind til kroppen, hvilket måske giver meget god mening, taget i betragtning af, at der stadig er en medsammensvoren på fri fod. På spørgsmålet om, hvorvidt de to anholdte er de to, der røvede banken, og om den tredje eftersøgte derfor er chaufføren, svarer Anders Uhrskov derfor følgende:

– Rollefordelingen er noget af det, vi holder tæt til kroppen. Men han er stadig efterlyst.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi vil anmode om dørlukning til morgendagens grundlovsforhør, og det er altså ikke der, vi kommer til at finde ud af, hvor meget der blev stjålet fra banken 17. maj.

Den 23-årige blev anholdt, efter at politiet fik nys om hans opholdssted gennem et vidne, der havde genkendt den 23-årige i forbindelse med et indbrud. Den 23-årige viste sig at opholde sig i nærheden af den adresse, indbruddet var begået på.

 

Powered by Labrador CMS