Undgå uheld: Sådan fjerner du is fra fortovet

Det kan være farligt og give grumme skader, hvis man ikke har styr på fortovet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Danskerne må hver vinter væbne sig med frygten for, at fortovet bliver fyldt med is. Men når isen kommer, så oplever mange danskere, at det kan være svært at fjerne is fra fortovet. Det hårde og glatte underlag kan give den ene grumme skade efter den anden, når det forvandler dit fortov til en glat skøjtebane.

Men det er faktisk dit ansvar at sørge for, at du fjerner isen fra dit fortov, hvis der opstår isslag eller islag. Der står nemlig i loven, at man som grundejer har pligt til at holde fortovet rent for både sne og is.

Mange danskere står måske håbløst tilbage og kigger på vejret, hvor et tykt lag is har forvandet fortorvet til et spejlglat isinferno. Men hvordan kommer man isen til livs? Og kan man gøre noget for at forberede sig mod et lag is på fortovet?

Vejloven

Det er Vejloven (officielt Lov om offentlige veje m.v), der fastsætter reglerne for rydning af både sne og is.

“I byer og bymæssige områder har grundejerne altid pligt til at snerydde, glatførebekæmpe og renholde trapper til deres ejendomme,” står der i lovens paragraf 63.

Fra mandag til lørdag skal man sørge for, at der er ryddeligt foran ens ejendom fra 7 til 22 – mens man om søndagen får lov at vente helt til klokken 8.

I galleriet øverst har Newsbreak.dk set nærmere på, hvordan du fjerner is på fortovet bedst muligt, samt hvordan du kan forberede dig.

Powered by Labrador CMS