Undgå træls efterregning når du skifter bil

Det kan være svinedyrt at aflevere ens leasingbil, hvis man ikke passer på og ser sig om i farten.

Når du har leaset en bil, så skal den leveres tilbage. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ. Foto: Scanpix
Når du har leaset en bil, så skal den leveres tilbage. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er efterhånden blevet ganske normalt at lease biler i Danmark. Fra januar 2016 til april 2019, der er der i alt kommet 436.700 nye biler på de danske veje, heraf er 84.200 leaset. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Men når man leaser en bil, så er der en lang række ting, som du skal være dybt opmærksomme på. Der er nemlig mange skjulte faldgruber, som man som forbruger skal være opmærksom på.

Artiklen fortsætter under videoen.

FDM skriver nemlig i en pressemeddelelse, at der er mange skjulte udgifter, hvis man ikke holder øje, når leasing-bilen skal afleveres tilbage.

– Langt de fleste leasingkontrakter er meget konkrete i forhold til, hvilken stand bilen skal leveres tilbage i. Overholder man den, er det nemt at undgå et dyrt farvel til leasingbilen. Faktisk får langt de fleste ingen eller kun en relativ lille efterregning, siger jurist i FDM, Michael Ern Nielsen i pressemeddelelsen.

En undtagelse

Det kan lyde nemt at aflevere en bil i ordentligt stand, ligesom man ville aflevere et lånt sommerhus eller et værelse, som man gerne selv ville modtage det. Men uheldet kan jo være ude, hvor man har fået en bule eller en person har bakket ind i en, men frygt ej.

– Har bilen kun mindre skader, kan det ofte godt betale sig at afvente gennemgangen af bilen. Prisen for at udbedre mindre skader følger nemlig leasingselskabets faste takster, og de er næsten altid lavere end den pris, man selv vil skulle betale for at få dem udbedret, siger Michael Ern Nielsen, og tilføjer:

– I de fleste leasingaftaler bliver bilen ved aflevering gennemgået af en uvildig. Her er det en god idé, at man selv er med. Er der større skader, er det ofte muligt at få sit forsikringsselskab ind over, men det skal det ske senest i forbindelse med afleveringen, ellers er det for sent. Er der skader, man er uenig i vurderingen af, er det vigtigt, at man får dem dokumenteret med foto eller andet bevis og ikke skriver under på noget.

I galleriet over artiklen kan du se de ting, som du skal være opmærksom på.

Powered by Labrador CMS