Ukendt kunstner dekorerer by med penis

Det er ikke et hit alle steder.

Det er uvist, hvem der står bag penismanden. Genrefoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Ikke alle mener, at graffiti er pænt og selv de, der mener, at graffiti er pænt vil nok også sige, at ikke al graffiti er lige pænt.

Spørgsmålet er, i hvilken kasse man skal putte et stykke graffiti, der oversat til dansk blot er “penismanden”.

Artiklen fortsætter under videoen

Er det pænt? Er det grimt? Er det grimt og graffiti, pæn graffiti eller grim graffiti?

Spørgsmålet er relevant i byen Tempe, staten Arizona i USA, hvor man i de seneste måneder har haft mindst 38 dokumenterede tilfælde, hvor en ukendt person skriver “penis man” på byens vægge og vejskilte, såvel som på efterladte madrasser og alverdens andre ting.

ABC 15 skriver, at graffitien begyndte at dukke op i bybilledet sidst i november. Det fortsatte i december, mens byen i 2020 endnu har sluppet for et dokumenteret besøg af manden bag penis man.

Phoenix New Times skriver, at den ukendte person bag graffitien bliver hyldet på sociale medier, mens de, der af byen er ansat til at komme graffiti til livs, er mindre glade for den nye kunstner.

– Der er, selvfølgelig, nogen, der synes, det er sjovt. Der er også nogen, der synes, at det skal fjernes straks, siger Isaac Chavira, der leder det hold, der står for at fjerne graffiti fra Tempe, når man opdager det.

Han fortæller, at holdet har kategoriseret 299.889 forskellige “værker” graffiti i 2019, store som små. I den sammenhæng er de 38 gange, “penis man” er dukket op i byen, ikke meget.

Der er heller ikke dukket nye værker op fra personen bag penis man siden årsskiftet, og spørgsmålet er derfor, om identiteten bag kunstneren vil forblive uopklaret for altid, eller om der en dag er en person, der afslører sig selv, eller bliver afsløret, som personen bag penismanden.

Powered by Labrador CMS