Uhyggeligt! Sådan snager programmører i dine private mails

Hvis du ikke er opmærksom, kan dine private mails blive læst af programmører fra virksomheder, der vil målrette reklamer mod dig

Programmører kan muligvis have fået adgang til dine private mails på din Google-konto. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Har du nogensinde logget ind på en app eller en online-tjeneste og sagt ja til, at du logger direkte ind med din Google-konto? Så kan du risikere, at udefrakommende virksomheder har fået adgang til dine private mails. Det skriver The Wall Street Journal.

Mediet har undersøgt sagen i en ny rapport, og det er bekymrende læsning for gmail-brugere, der ønsker at værne om deres privatliv.

Accepterer selv betingelserne

Mange mennesker accepterer formentlig blot de betingelser, der popper op, når de forsøger at downloade en ny app eller logge ind på en ny online-tjeneste. Men det kan godt betale sig at læse betingelserne lidt grundigere igennem.

Af og til beder tjenester eller app’s nemlig om lov til at læse dine e-mails. Hvis du har accepteret disse betingelser, kan du risikere, at programmører fra forskellige virksomheder trawler igennem dine private mails. Og det sker, uden du ved det.

Wall Street Journal har talt med Google, der meddeler, at de “kun leverer data til udefrakommende udviklere, de har undersøgt grundigt, og hvor brugerne klart har givet adgang til deres e-mails.”

Sådan undgår du det

Hvis man ønsker at undgå, at udefrakommende programmører snager i sine private mails, er det en god idé at tænke sig godt om, før man accepterer betingelserne for nye app’s og online-tjenester. Det har mediet Sydney Morning Herald talt med sikkerhedseksperten Troy Hunt om.

Han forklarer, at det bedste at gøre for at undgå de snagende programmører er, at man virkelig tænker over, hvilke tilladelser en ny app eller online-tjeneste beder en om – og om tilladelserne giver mening i forhold til, hvad app’en eller tjenesten gør.

– Det er meget, meget få app’s, der i det bredere perspektiv, har brug for adgang til dine mails eller kontakter, siger Troy Hunt til Sydney Morning Herald.

Powered by Labrador CMS