Udenrigsministeriet mørklægger dele af Hedegaard-sag

Arkivfoto
Offentliggjort Sidst opdateret

Udenrigsministeriet mørklægger dele af sagen om Tyrkiets løsladelse af den mistænkte for attentatforsøget på forfatter og islamkritiker Lars Hedegaard. Det skriver Jyllands-Posten.

Ministeriet henviser ifølge avisen til den omstridte paragraf 24 om ministerbetjening i offentlighedsloven, der blev strammet i år.

Flere folketingspolitikere har kritiseret Justitsministeriet for lukkethed i sagen, og nu afviser Udenrigsministeriet i et svar på en aktindsigtsbegæring til Jyllands-Posten at udlevere flere dokumenter om løsladelsen, herunder et udkast til en ambassadeinstruktion.

Som følge af paragraf 24 i offentlighedsloven kan korrespondance mellem ministerier eller mellem et ministerium og en styrelse undtages fra offentlighed, når en minister har eller kan få brug for rådgivning.

Retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup (DF) kræver, at dokumenterne bliver udleveret.

Han henviser til, at sagen »har så stor offentlig interesse«, og at ministeriet ikke er tvunget til at anvende den strammede paragraf.

»Det er noget, de selv bestemmer, men det siger desværre noget om den stramme praksis, embedsmændene formentlig vil anvende i fremtiden,« siger han til Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS