Udenrigsministeriet mangler kontakt med 20 danskere

Foto: PRAKASH SINGH/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Tre døgn efter det ødelæggende jordskælv i Nepal mangler Udenrigsministeriets Borgerservice fortsat at høre fra i omegnen af 20 danskere, der formodes at opholde sig i landet.

Det oplyser centerchef Ole Egberg Mikkelsen fra Borgerservice til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi er nede på cirka 20. Det er danskere, vi ikke kan få kontakt til. Vi har stærke formodninger om, at de opholder sig i landet. Det kan typisk være fordi, at pårørende har ringet og sagt, at de formoder, at de pågældende opholder sig i landet,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Han fastslår samtidig, at det ikke nødvendigvis er alarmerende, at man endnu ikke har hørt fra danskerne tre dage efter, at skælvet, der blev målt til 7,9 på Richerskalaen, efterlod store dele af landet totalt ødelagt.

»Der er mange steder i Nepal, der er svært tilgængelige, og der er jo mange, der tager til landet for at trekke og opholde sig bjergene. Og der kan man altså godt lige skulle bruge nogle dage på at vandre ned til den nærmeste landsby for at få mobildækning,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Samtidig rejser medarbejdere fra Udenrigsministeriet i øjeblikket rundt på hospitaler i den hårdt ramte hovedstad, Kathmandu, for at undersøge, om der skulle være danskere indlagt, ligesom man forsøger at komme i kontakt med indkvarteringssteder nær populære vandreruter i bjergene.

En anden forklaring på radiotavsheden kan være, at der er tale om backpackere, der ikke nødvendigvis gør en dyd ud af at oplyse familien om ændrede rejseplaner.

»Og så ved forældrene måske ikke lige, at de unge har lavet billetten om, og at de ikke længere opholder sig i landet,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Myndighederne i Nepal har nu opjusteret dødstallet efter jordskælvet til knap 4.500 personer, mens 7.000 personer er blevet kvæstet. Tallene ventes at stige yderligere de kommende dage. Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de sårede eller dræbte.

Powered by Labrador CMS