TV 2-ansatte med ny melding

TV 2-ansatte valgte onsdag at nedlægge arbejdet i protest mod fyringsrunde. De vender tilbage fredag

Offentliggjort Sidst opdateret

De redaktionelle medarbejdere i TV 2's nyhedsafdeling genoptager arbejdet fredag.

Der oplyser Palle Jensen, der er hovedtillidsmand for de redaktionelle medarbejdere hos TV 2 i Odense, til MediaWatch.

De ansatte valgte at nedlægge arbejdet onsdag middag i protest mod en fyringsrunde, som blev meldt ud tirsdag.

Nedlægger 50 stillinger

Det kom frem på et fællesmøde for medarbejderne om en organisationsændring, der indebærer, at der skal skæres 25 faste og 25 løse stillinger i nyhedsafdelingen.

Men torsdag eftermiddag har de redaktionelle medarbejdere besluttet, at de vender tilbage fredag klokken 09.30, skriver MediaWatch.

Arbejdsnedlæggelsen har ført til, at TV 2 har kørt med nødberedskab, og det har påvirket udgivelsen af flere programmer, skriver MediaWatch.

Fulgte med i fagligt møde

Konflikten mellem ledelsen og de ansatte eskalerede yderligere onsdag, da TV 2-chefer fulgte med i de ansattes faglige møde på en tv-forbindelse, har fagbladet Journalisten tidligere skrevet.

Ifølge fagbladet krævede de ansatte i nyhedsafdelingen en mundtlig redegørelse fra TV 2's nyhedsdirektør Ulla Pors af chefernes "overvågning".

TV 2-ansatte på nyhedsafdelingen vender tilbage fredag, lyder det fra medarbejderne.
TV 2-ansatte på nyhedsafdelingen vender tilbage fredag, lyder det fra medarbejderne.

STREJKE

Ordet kommer af engelsk (strike) som egentlig betyder stryge sejlene og sætte skibet i stå.

Strejkevåbnet blev taget i brug i de tidligste fagforeninger, hvor arbejderne solidarisk nægtede at arbejde under de budte forhold. Strejken kan undertiden følges af en blokade, hvor de strejkende hindrer andres (ikke-medlemmer af fagforeningen) adgang til den strejkeramte arbejdsplads.

I slutningen af 1800-tallet var den almindeligste strejkeform i Danmark den såkaldte skrue, hvor arbejderne i en branche nedlagde arbejdet på de forskellige arbejdspladser efter tur, således at de ikke-strejkende arbejdere understøttede de strejkende.

Mange regimer har i tidens løb forbudt strejker.

Strejker bliver ofte kaldt for ulovlige, hvilket de ikke er, strejker er derimod ofte overenskomststridige og ikke ulovlige, da de ikke strider mod dansk lovgivning.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS