Tusindvis af danskere skal have penge tilbage efter afsløring

Reglerne er blevet ændret. Men noget er gået galt.

Du burde ikke blive trukket i gebyrer, når du bruger et betalingskort i Danmark i dag. Alligevel har tusindvis af danskere oplevet netop det. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix.
Udgivet Opdateret

I starten af januar fortalte Newsbreak.dk, at reglerne for betalingskort blev ændret med virkning fra 1. januar. Virkningen betyder, at du ikke længere kan blive opkrævet gebyr, når du betaler med dit betalingskort, hvilket ellers hidtil har været muligt for butikkerne.

– Med de nye betalingsregler forsvinder forbrugernes gebyrer på betalingskort. Det betyder, at forbrugerne med fordel kan overveje, hvilket kort eller hvilken mobilløsning de vælger at betale med. Der kan være bonusser, kreditter og rabatter at hente alt efter betalingsform, sagdekontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Michael Høg Riis til Forbrug.dk. tidligere på året.

DR Nyheder har dog afsløret, at flere tusinde danskere, i alt 4000, alligevel har fået trukket beløb fra deres kort, som før nytår, hvor man godt måtte trække sådan et gebyr. Nets oplyser fredag, i en skriftlig kommentar til DR Nyheder, at de mange danskere skal have deres penge igen.

– Vi er super kede af de gener, forbrugere og forretninger har oplevet i forbindelse med, at vi i starten af året havde en fejl, hvor enkelte private betalingskort stod registreret som firmakort, siger Pia Stoklund, der er kommunikationsdirektør hos Nets, i den skriftlige kommentar, som DR Nyheder er i besiddelse af.

Ikke alle kort er lige

Benytter du dig af American Express, Diners Club og lignende tjenester, kan du i øvrigt stadig opleve gebyrer, da disse virksomheder indgår aftaler med både forbrugeren og forretningen om brug af kortet.

Du bør derudover vide, at der er tidspunkter, hvor du kun kan være sikker på at kunne betale med kort. Butikker har mulighed for at afvise dig, hvis du vil betale kontant, efter klokken 22.00, og allerede efter klokken 20.00, hvis butikken ligger et sted, hvor risikoen for røveri er stor.

Kilde: DR Nyheder.

Powered by Labrador CMS