Tusindvis af børn kommer til skade på trampoliner
Alvorlige brud, slemme skader og blå mærker er nogle af farerne ved at have en trampolin i haven.
I et år hvor intet er helt som det plejer, så er mange yndede turistmål i udlandet skiftet ud med rejser rundt i Danmark og ellers bare den helt normale have. Derfor er mange børns favorit feriebeskæftigelse i sommervarmen at hoppe på trampolin.
Tal viser nemlig, at der findes en trampolin i mere end hver tredje danske have. Derfor er det ikke unormalt at høre fjedrene komme på overarbejde i sommervarmen. I en undersøgelse af Kantar Gallup, som er foretaget for Gjensidige Forsikring, står det nemlig klart, at 39 procent af de adspurgte har investeret i en trampolin til hjemmets yngste.
De mange timers hoppen rundt og beskæftigelse er en sund hobby, der giver gode mængder motion – i hvert fald i lattermusklerne. Men med trampoliner følger frygten for skader også. Det betyder også, at der hvert år er børn, der må sunde sig efter et uheld.
Populært og farligt
I selvsamme undersøgelse fra Kantar Gallup står det nemlig klart, at godt 10 procent af de danske trampolin-ejere har oplevet, at ungerne er kommet til skade på de ellers så populære trampoliner.
De mange tusind skader, der hvert år opstår, har alle forskellig grad af alvor. For nogle er det blå mærker, mens det hos andre fører til alvorlige brud og forstuvninger. Men der er en lang række ting, at man som forbruger kan gøre for at komme problemet til livs.
Først og fremmest er det vigtigt at have et net rundt om trampolinen, men derudover bør man også have fokus på en række regler under legen. Eksempelvis bør man kun hoppe en ad gangen, da to eller flere børn på trampolinen ofte fører til uheld, hvor man hopper ind i hinanden, eller hvor et barn kan få alt for meget fart på og miste kontrollen, siger Henrik Sagild, som er skadedirektør hos Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.
I galleriet øverst er der samlet en række gode råd til at undgå skader på trampoliner.