Tropisk storm sparker efteråret i gang

Stadig pænt vejr - men onsdag vender det.

Offentliggjort Sidst opdateret

Landet er stadig indhyldet i pænt vejr og solskin – så længe det varer.

På onsdag skifter det nemlig, Karl gør sit indtog, og efteråret er for alvor på vej.

– Ellers er det en fredelig søndag, siger Trine Pedersen, vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk søndag morgen om dagens vejr.

Hun kan dog berette om let til frisk vind i det sjællandske tidligt søndag morgen.

Ellers fortæller Trine Pedersen om sol, tørt vejr og temperaturer mellem 17 og 22 grader.

– Lidt køligere ved kysterne. Den centrale del af Jylland er der, hvor der kan komme de højeste temperaturer. Pænt, her i slutningen af september, siger Trine Pedersen.

Onsdag ændrer det sig. Her falder varmegraderne, ligesom der også generelt kommer mere nedbør.

– Så går vi for alvor i ‘efterårs-mode’ og vi får væsentlig lavere temperaturer, siger vagtchefen, der dog ikke synes, at overgangen bliver brat, men mere flydende.

– Måske omkring 15-18 grader, siger Trine Pedersen.

‘Karl’ sætter gang i efteråret

Det er den tropiske storm Karl, der lige nu ligger i Atlanterhavet, der sætter gang i efterårsvejret. Det sker, når den i løbet af næste uge bevæger sig op på vores breddegrader og for alvor sætter skub i atmosfæren. Sådan beskriver DMI, hvordan en tropisk storm i år er med til at ændre vejret – sandsynligvis til den årstid, hvor regn og nedfaldne blade kommer til at præge billedet.

Ikke alene har Karl regn og rusk med sig – stormen sætter også gang i dannelsen af nye og kraftig lavtryk over Atlanterhavet, der ventes at bevæge sig ind over Skandinavien.

Når storme som Karl bevæger sig op på vores breddegrader, kan de ruske godt op i prognoserne og skabe forvirring, så det bliver vanskeligt for meteorologerne at forudse vejret på længere sigt. Det er derfor stadig usikkert, hvor meget regn og blæst, der kommer ind over landet.

Powered by Labrador CMS