Torsk og rødspætter boltrer sig igen i danske farvande
Efter adskillige år, hvor fiskeriet har måttet affinde sig med små kvoter, er der nu udsigt til lysere tider.
Årtiers tilbageholdenhed og en stram regulering af fiskeriet i de danske farvande ser nu ud til at give pote.
Bestanden af gydetorsk i Nordsøen er nemlig den største siden 1983, og stimerne af rødspætter i Nordsøen og Skagerrak er de største nogensinde, skriver Politiken.
Desuden står kvoten for fangst af brisling til at blive mere end fordoblet, ligesom fiskerne vil få lov til at fange 20 procent flere torsk i Kattegat.
– Det er en fantastisk positiv historie. Det er lykkedes at knække kurven og få en positiv udvikling.
– Torsk i Nordsøen har for eksempel været i krise i mange år, og nu ser vi en positiv udvikling, hvor bestanden er vokset til omkring det tredobbelte inden for de seneste ti år, og vi får flere store og gamle torsk og en samlet meget bedre udnyttelse af bestanden, siger formand for den rådgivende komité i Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES), Eskild Kirkegaard, til Politiken.
Flere fisk
På den positive liste ligger, ud over torsk, rødspætte og brisling, også sild, kuller, kulmule, jomfruhummer i Kattegat og Skagerrak samt ising og skærising.
Danmarks Fiskeriforening ser frem til de nye højere kvoter i 2016 og håber ligefrem at kunne tage forskud på glæderne ved at bede den nye miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) om helt ekstraordinært at forhøje nogle af kvoterne allerede i resten af indeværende år, skriver avisen.
/ritzau/