Topadvokat angriber voldtægtsoffer: “Kvinder er gode til at lyve”

Advokaten beskyldte offeret for at være luder, selvom hans rige klient er anklaget for hele tre voldtægter.

51-årige Mark Giannini er anklaget for at have voldtaget tre kvinder.Foto: Shelby County Sheriff’s Office
Foto: Shelby County Sheriff’s Office

Offentliggjort Sidst opdateret

En 28-årig mor har anklaget en rig elektronik-gigant fra Tennessee for at have voldtaget og taget kvælertag på hende. Det skriver Huffington Post.

Ifølge den unge mor, blev hun voldtaget af Mark Giannini under en jobsamtale i 2014 i hans palæ. Men millionærens advokat siger, at moren ikke blev voldtaget.

Hans argument? At hun er en kvinde og “kvinder er særligt gode til at lyve”.

“Kvinder er det svage køn”

– Der er altid en grund bag en løgn, siger Gianninis forsvarsadvokat, Steve Farese, ved de afsluttende bemærkninger i retten.

51-årige Giannini er anklaget for at have voldtaget kvinden igennem flere timer i juni 2014.

– Folk kan være virkelig gode til at lyve. Kvinder kan være særlig gode, fordi de er det svage køn, siger Farese.

Ifølge Fatima Goss Graves, der er formand for National Women’s Law Center, er advokatens kommentarer skandaløse og chokerende. Hun mener, de burde resultere i straf for at “gøre det klart overfor alle advokater, at den slags opførsel ikke vil blive tolereret”.

Graves siger også, at advokatens kommentarer ikke hører til i retten eller nogle andre steder.

– Det er lige præcis de her typer af ideer og myter, der gør det svært for kvinder at stå frem og anmelde en voldtægt til at starte med, siger Graves.

Kvinde: Han voldtog og kvalte mig

Men det var ikke nok for advokaten at angribe hele det kvindelige køn og kalde kvinden en løgner. Han beskyldte hende også for at dukke op i retten klædt ud som en amish-person og have evnen til at kunne græde på kommando.

Han kommenterede derudover også på hendes fortid; hun er tidligere blevet anholdt for at smugle stoffer.

Anklageren, Jessica Banti, erkender, at kvinden har været anholdt for at smugle stoffer. Ifølge hende fik det Giannini til at føle sig urørlig.

– Ingen ville tro hende over ham, sagde Banti.

Kvinden har fortalt, at hun blev voldtaget, efter hun lod Giannini køre hende til hans hjem den 19. juni 2014, for at hun kunne høre mere om et arbejde som rengøringskone. Hun siger, at Giannini gav hende en drink med et ukendt stof i. Bagefter begyndte han aggressivt at kysse hende og hive hende i håret.

Ifølge kvinden forgreb Giannini sig seksuelt på forskellige måder på hende. Hun siger også, at han på et tidspunkt tog hænderne rundt om hendes hals, indtil hun besvimede, og at hun vågnede op på hospitalet.

Anklaget for voldtægt af hele tre kvinder

De betjente, der tog hjem til Gianninis indhegnede hus 23. juni 2014, fortæller, at han ikke ville lade dem komme ind på hans ejendom. Da han senere viste sig overfor efterforskere “svedte han voldsomt og havde nye ridser og sår på sine ben” ifølge en edsvoren erklæring.

Da politiet efterforskede Gianninis palæ fandt de mere end 110.000 kroner i kontanter, 24 pistoler, forskellige piller heriblandt Viagra og beroligende piller. Ifølge politiet fandt de også kurve med kvindetrusser, et politiskilt og sexlegetøj.

To kvinder, der tidligere har arbejdet for Giannini, har også anklaget ham for voldtægt, og han venter på at komme for retten i de sager.

Advokat beskylder offer for at være luder

Ifølge Farese var det ikke under tvang, at kvinden havde sex med Giannini. Advokaten antyder endda, at det kunne være aftalt på forhånd og at det ikke var rengøring kvinden ville tjene penge på.

– Den her mand er ikke skyldig. Han har gjort noget umoralsk, men man kan ikke lovgive i moral. Det er det ældste erhverv i verden. Giver jeg hende øgenavne, fordi hun var i gang med det ældste erhverv på grund af desperation? Nej, siger Farese.

Ifølge Farese anklager kvinden Giannini for voldtægt for at få nogle penge ud af søgsmålet. Giannini, der har tjent størstedelen af sin formue ved at sælge sin teknologivirksomhed er værd omkring 55 millioner kroner. Ifølge Farese søger kvinden 41 millioner kroner i erstatning.

Bestikker sine ofre

En jury har frikendt den tiltalte for anklagerne. Men han står alligevel overfor en række af andre søgsmål. Han er nemlig blevet anklaget for voldtægt af to andre kvinder.

En 23-årig ansat har anklaget ham for at voldtage hende i hans hjem i september 2013. En anden ansat på 19 år har anklaget ham for det samme i 2011 og siger, han truede hende med pistol samtidigt. Han har kendt sig ikke skyldig i begge sager.

Det lader til, at Giannini trods sin frikendelse forbliver bag tremmer. Hans kaution på 21 millioner kroner blev tilbagekaldt, efter han blev tiltalt for bestikkelse og tvang af et vidne. Tiltalen kommer fra anklager om, at han har betalt nogle til at bestikke en af de kvinder, som han er anklaget for at have voldtaget.

Powered by Labrador CMS