Togpersonale stemmer nej til overenskomst

Dansk Jernbaneforbunds medlemmer har afvist aftale med kommunerne. Konflikt kan bryde ud 11. juni.

Mens langst de fleste faggrupper ser ud til at have stemt ja til overenskomsten, har et flertal ved lokalbanerne stemt nej til aftalen om en ny overenskomst med kommunerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Med 230 stemmer for et nej har et flertal ved en afstemning i Dansk Jernbaneforbund afvist en overenskomst med kommunerne. Det oplyser forbundet på sin hjemmeside.

I alt var 342 medlemmer stemmeberettiget. Med 33 stemmer for et ja til aftalen og seks blanke stemmer, lyder stemmedeltagelsen på 79 procent, mens nej-siden fik et flertal af afgivne stemmer på 85,5 procent.

Afstemningens resultat betyder, at der ikke er nogen aftale. Dermed bryder en konflikt ud mellem forbundets medlemmer og kommuner ved midnat til 11. juni, hvis ikke der er forhandlet en aftale på plads før da.

Ifølge Dansk Jernbaneforbund handler problemet om arbejdstidsregler.

En sådan konflikt vil berøre Nordjyske Jernbaner A/S og Lokaltog A/S. Nordjyske Jernbaner A/S driver trafikken på strækningerne Skagen–Skørping og Hirtshals–Hjørring.

Lokaltog A/S driver en række lokalbaner øst for Storebælt såsom Lollandsbanen, Tølløsebanen og Frederiksværkbanen.

Mandagen igennem har det ellers strømmet ind med resultater fra fagforeninger, hvor store flertal har stemt ja til forliget.

Powered by Labrador CMS