To menneskesmuglere anholdt

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

To mænd på henholdsvis 30 og 32 år er blevet anholdt og sigtet for menneskesmugling af Københavns Politi.

Anholdelserne skete som led i en kontrolaktion mod menneskesmugling af asylsøgere på Københavns Hovedbanegård, der fandt sted søndag, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

»Begge de nævnte anholdelser skete umiddelbart efter, at togbusser fra Rødbyhavn ankom til Københavns Hovedbanegård,« siger Tom Struve, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Den 30-årige er mistænkt af politiet for at have bistået med menneskesmugling af en asylansøger fra Algeriet. Ansøgeren var i forvejen registreret i Tyskland, og han er derfor også arresteret af politiet, der sigter ham for ulovligt ophold i Danmark.

Den 32-årige mand er sigtet for at have hjulpet fem asylansøgere fra Eritrea ind i landet. Københavns Politi begærer begge de formodede menneskesmuglere varetægtsfængslet.

»Vi vil fortsætte vores fokus på menneskesmugling ved at efterforske og forfølge de menneskesmuglere, som udnytter asylansøgernes ulykkelige situation til at skaffe sig økonomisk vinding. Med anholdelserne i går (søndag, red.), håber vi at have sendt et klart signal til de personer, som organiserer menneskesmugling og yder bistand til ulovlig indrejse.« siger Tom Struve.

Aktionen, der blev foretaget i et samarbejde mellem Udlændingekontrolsektionen og Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, er et led i den samlede nationale indsats imod menneskesmugling.

»Københavns Politi modtager i øjeblikket en del asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea, og vi har konkret mistanke om, at asylansøgere mod betaling hjælpes igennem Europa med tog, busser og biler af menneskesmuglere,« siger vicepolitiinspektøren.

Powered by Labrador CMS