To mænd fængslet for menneskesmugling

Arkivfoto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

To mænd på henholdsvis 30 og 32 år er blevet varetægtsfængslet, efter de søndag blev anholdt og sigtet for menneskesmugling af Københavns Politi.

Anholdelserne skete som led i en kontrolaktion mod menneskesmugling af asylsøgere på Københavns Hovedbanegård, og mandag blev de to mænd så varetægtsfængslet frem til 20. august. Det oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Politiet slog til mod Københavns Hovedbanegård søndag, umiddelbart efter at togbusser fra Rødbyhavn var ankommet til stationen, og her blev de to formodede menneskesmuglere anholdt.

Den 30-årige er mistænkt af politiet for at have bistået med menneskesmugling af en asylansøger fra Algeriet. Ansøgeren var i forvejen registreret i Tyskland, og han er derfor også arresteret af politiet, der sigter ham for ulovligt ophold i Danmark.

Den 32-årige mand er sigtet for at have hjulpet fem asylansøgere fra Eritrea ind i landet.

»Vi vil fortsætte vores fokus på menneskesmugling ved at efterforske og forfølge de menneskesmuglere, som udnytter asylansøgernes ulykkelige situation til at skaffe sig økonomisk vinding,« sagde vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Tom Struve mandag.

Han understregede samtidig, at politiet med anholdelserne håber på at sende »et klart signal til de personer, som organiserer menneskesmugling og yder bistand til ulovlig indrejse«.

Aktionen, der blev foretaget i et samarbejde mellem Udlændingekontrolsektionen og Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, er et led i den samlede nationale indsats imod menneskesmugling.

»Københavns Politi modtager i øjeblikket en del asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea, og vi har konkret mistanke om, at asylansøgere mod betaling hjælpes igennem Europa med tog, busser og biler af menneskesmuglere,« lød det fra vicepolitiinspektøren.

Powered by Labrador CMS