Tjek din skat nu og undgå et smæk
Det er nu, at du skal tjekke din forskudsopgørelse og eventuelt reducere dine fradrag, hvis du vil gardere dig mod et skattesmæk til marts, lyder det fra Skat.
Det er ikke så svært at undgå skattesmæk.
Læs med her og se i galleriet over artiklen – så bliver du ikke fanget.
En ud af fire danskere skal typisk betale penge tilbage i skat, når årsopgørelsen kommer i marts måned.
Undgå skattesmæk
Hvis du vil undgå at være en af dem, der får et skattesmæk, kan det være en god idé at kaste et blik på din forskudsopgørelse allerede nu, så du har en chance for at rette op på forkerte oplysninger, inden året er omme.
Det siger Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef med ansvar for årsopgørelser i Skats kundeservice.
– Først og fremmest skal du tjekke, om de lønoplysninger, du har registreret på din forskudsopgørelse, er nogenlunde retvisende, siger han.
Det kan du gøre ved at gå dine lønsedler for året igennem eller tjekke dine lønindberetninger, som du kan se under dine personlige skatteoplysninger på Skat.dk.
Sender advarsel
Hvert år sender Skat en advarsel til omkring 400.000 danskere, som står til at skulle betale en restskat på over 5000 kroner, og opfordrer dem til at ændre deres forskudsopgørelse.
Hvis du vil gardere dig og undgå skattesmæk, skal du være påpasselig med at registrere en højere lønindkomst på din forskudsopgørelse, end du egentlig har.
Så stiger dit beskæftigelsesfradrag nemlig, og på den måde risikerer du at skabe restskat i stedet for overskydende skat, siger Jørgen Wissing Jensen.
– Hvis du vil være på den sikre side, er den bedste metode at reducere i dine fradrag på forskudsopgørelsen, siger han.
Det kan du gøre ved for eksempel at registrere et mindre befordringsfradrag, end hvad du egentlig er berettiget til. Det skaber en lille overskydende skat.
Skattegæld bliver afskrevet
Newsbreak.dk har tidligere kunnet berette om sletning af skattegæld for en lang række danskere.
(Hvilke kan du også se i galleriet over artiklen).
Det er særligt socialt udsatte borgere, der slipper og får afskrevet skattegæld. Og der er hovedsageligt tale om gældsposter, der hver for sig har en værdi under 2000 kroner. Eksempelvis biblioteksbøder.
De borgere, der får afskrevet gæld, har så ringe betalingsevne, at der i forvejen var ringe udsigt til, at gælden ville blive betalt. Derfor anslås de seks milliarder i gæld kun at være en milliard kroner værd.
It-system skrottet
Beslutningen kom, fordi skattevæsnets inddrivelse af gæld er i knæ. Et storstilet it-system, EFI, der skulle klare inddrivelsen automatisk, er skrottet.
De gældsposter, der opgives, er så små, at de ressourcer, det kræver at inddrive dem, ikke står mål med den gevinst, der er i udsigt.