Tinkov håner Riis på fødselsdag

Arkivfoto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Oleg Tinkov er ikke en mand, der går af vejen for muligheden for at sparke på en mand, der allerede ligger ned.

På dagen, hvor Bjarne Riis fylder 51, sender Tinkov således et tweet adresseret til sin tidligere team manager:

»Kære Bjarne, tillykke med din 51 års fødselsdagsferie. Elsker din indstilling,« lyder hilsnen fra Tinkov på Twitter.

Den kommer bare to dage inden, at Tinkoff-Saxo holdet skal i ilden i en af sæsonens vigtigste klassikere, søndagens Flandern Rundt, hvor Peter Sagan skal forsøge at revanchere et forår, der indtil nu kun har budt på begrænset succes for den højtlønnede slovak.

Der er næppe tvivl om, at Riis ville have foretrukket, at han ikke havde fri på sin fødselsdag, men i stedet var en aktiv del af forberedelserne til det store løb.

Kun på Twitter

Danskeren har siden fyringen fra cykelholdet, som han i en årrække selv ejede, indtil videre kun ytret sig via en udtalelse, som sønnen Thomas Nybo Riis sendte ud for ham på Twitter:

»I går (søndag, red.) nåede ledelsen i Tinkoff Sport (selskabet bag Tinkoff-Saxo, red.) og jeg frem til en gensidsig aftale om at annullere vores samarbejde – hvilket fører til, at min tid som team manager hos Tinkoff-Saxo hører op – det er et hold, som jeg har været en del af – og tidligere ejer af – i mere end et årti.«

»På grund af denne aftale bliver jeg nu kontaktet af diverse medier, der ønsker interviews – hvilket jeg både forstår og respekterer. Men vi, ledelsen i Tinkoff Sport og jeg, er blevet enige om at holde os fra at kommentere yderligere på emnet,« lød det blandt andet fra Riis.

Men den sidste sætning er Oleg Tinkov tilsyneladende ikke helt enig i. Eller også mener russeren, at hans tweet ikke skal ses som andet end en uskyldig fødselsdagshilsen…

Riis fastslog desuden i sin udtalelse, at han nu vil bruge sin tid sammen med familien:

»Til sidst; i den nærmeste fremtid vil jeg dedikere min tid til familien, mine venner og til at tænke over og undersøge, hvad jeg ønsker at opnå i mit fremtidige professionelle liv. I denne periode vil jeg ikke være tilgængelig for medierne.«

Fødselsdagshilsnen fra Tinkov til Riis kommer i øvrigt samme dag som annonceringen af den nye ledelsesstruktur på cykelholdet, hvor direktøren Stefano Feltrin og den nye ledende sportsdirektør Steven de Jongh skal deles om de opgaver, som Riis tidligere bestred.

Powered by Labrador CMS